Har en ganska ny varmvattenberedare, NIBE ER57-CU 300. Tycker den ger för dåligt med varmvatten, och i bruksanvisningen står bara hur den ska installeras?
Några tips?

Är ju ingen raketforskning, men om badkaret rymmer drygt 200 liter vatten ca 35-40 grader och VVB 300 liter ca 70 grader ska det ju inte ta slut i första taget. Det duschas på morgonen och badas på kvällen, och diskmaskinen/tvättmaskin går ju på kallvatten. om man då badar länge så att man vill fylla på mer varmvatten, så räcker det inte till.

Bifogar bild på reglagen och på märkskylten. Vad gör den vänstra ratten?
Temperaturen är så vitt jag kan se ställd på 70 grader.

Förra beredaren (som också var ny, köpt 2011) gick sönder vartannat år, men fick byta hela värmaren som exploderade regelbundet. Fick då veta att det var fel typ för vårt vatten och att vi skulle ha en sån här, men den ger också dåligt.

Den gamla höll i 45 år utan några som helst åtgärder, byttes egentligen mest för att den ändå skulle flyttas vid badrumsrenoveringen och då var det dumt att installera en så gammal.

Reglage på en NIBE ER57-CU 300 varmvattenberedare med temperaturinställningen på 70 grader.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Märkskylt på en NIBE ER57-Cu 300 varmvattenberedare med tekniska specifikationer.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Den vänstra är en blandningsventil, där du kan ställa in vilken temperatur du vill ha i kranarna. Med tanke på skållningsrisken bör du inte ha högre temperatur än 60 grader vid tappstället.
 
Kolla att elpatronen är inställd på 3 kW. Brukar sitta ett vred någonstans för detta. Med 1 kW tar det väldigt lång tid att värma upp allt vattnet i beredaren igen.
 
Krilleman
Din beredare rymmer 261L och inte 300L.

Är din VVB kopplad med en eller två faser?

skillnaden är stor, 1kW eller 3kW.
 
Risken är stor att det bara är en fas, då den sitter inne på före detta lilla toaletten. Får kolla mer när jag kommer hem.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.