Byggahus.se

Blandare ger dåligt tryck vid takdusch

 1. A
  Medlem Nivå 2
  I badrummet har vi en dusch där man kan använda antingen handdusch eller en fast dusch uppifrån. Man ställer som vanligt om med ett vred var man vill ha vattnet till. Problemet är att duschen ger väldigt lågt tryck. Jag har bytt duschmunstycke till ett som vi har i andra badrummet, bytet hjälpte dock inte. I andra badrummet är trycket bra.

  Jag provade nu att koppla handduschen direkt på blandaren, istället för att koppla till duschvredet där man ställer om mellan takdusch/handdusch. Trycket i handduschen blev då mycket bättre! Så nu är frågan; varför blir det såhär - är det förväntat? Det går en slang mellan blandaren och den fasta duschinstallationen (se bilder), jag har kollat och här sitter inga snålspolar-brickor som man kan hitta ibland. Så jag fattar inte varför trycket blir så dåligt...?

  Några andra tips på vad man kan göra?
   
 2. GoC
  Medlem · Nivå 11
  Är det i både takdushen och handdushen som du har lågt flöde?
  Är det så så sitter det helt säkert en flödesbegränsning i ena änden av slangen från blandaren till ventilen där du väljer tak- eller handdush.
  Kolla båda ändar på den slangen och pilla bort den flödesbegränsare som troligen sitter i ena änden.
   
  • Laddar…
 3. A
  Medlem Nivå 2
  Japp det är både tak- och handdusch som har dåligt tryck.

  Jag tog bort slangen från blandaren till ventilen där jag väljer, men hittar ingen flödesbegränsning där i. Kan slangen i sig ha en begränsning på nåt sätt?
   
 4. GoC
  Medlem · Nivå 11
  Flödesbegränsningen brukar sitta på ”inloppet” dvs vid blandaren.
   
 5. GoC
  Medlem · Nivå 11
  Du kan även kolla om det sitter någon form av flödesbegränsning i ”växelventilens” inlopp
   
 6. A
  Medlem Nivå 2
  Ska kolla mer imorgon, tack för snabb input!