Byggahus.se

Billiga stengolv - att lita på?

 1. A
  Medlem · 46 inlägg

  adv

  Medlem
  Hej

  Vi är ute efter ett golv i natursten och har hittat ett par företag på nätet som säljer granit, kalksten och skiffer till oerhört låga priser, ca 170-400 kr per kvadratmeter. Företagen heter Jonastone och Noble Team - Är det någon som beställt av dessa eller hört talas om dem? Är kvaliteten den samma som svensk sten som kostar minst en tusenlapp per kvadrat? Och fungerar leveransen? Båda företagen befinner sig i och för sig här i Sverige.
   
 2. K
  Medlem · 222 inlägg

  Krumeluren

  Medlem

  Re: Billiga stengolv - att lita på?

  Hej!

  Vi beställde hem provbitar av både granit och kalksten från NobleTeam och körde lite "real life" tester på dom i jämförelse med svensk sten. Rent mekaniskt verkade den kinesiska kalksten mycket sprödare än den svenska. En av provbitarna var tom spräckt redan när vi fick den. När vi sedan klickade ut lite ketchup, vinäger, vin och andra göttigheter på stenarna och lät det sitta kvar något dygn, gav det tydliga ingröpningar i den kinesiska kalkstenen men bara obetydliga märken i den svenska (Ölands om jag minns rätt). Både svensk och kinesisk granit var däremot givetvis opåverkade av kläggandet.

  Utseendemässigt var vi inte heller så imponerade av NobleTeams prover. Kalkstenen kändes livlös medan graniten var alltför "prickig". Fast det är ju en smaksak.

  Vår slutsats blev att om man absolut vill ha kalksten så bör den vara svensk. Själva väljer vi (med barn, hundar och katter i huset) granitkeramik istället.

  Ett annat alternativ som vi dock inte hårdtestat skulle kunna vara tysk Jurakalksten. Hittade den för neråt 600 kr/m2 hos en lokal stenfirma. Rätt snygg faktiskt.


   
 3. A
  Medlem · 46 inlägg

  adv

  Medlem

  Re: Billiga stengolv - att lita på?

  Hej och tack för svaret. Misstänkte att det fanns någon skillnad och koncentrar mig nu på antingen graniten eller klinkers.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.