Fast det ena behöver ju inte utesluta det andra? Bara för att sir Malmgren uppenbarligen enbart äter fine dining så får han gärna undvika allt sånt här. Vi andra som äter lite mer varierat kan naturligtvis hälla ketchup på maten om vi tycker om det och även dricka läsk. Det kunderna vill ha ser marknaden till att de finns så i det stora hela så är sir Mamgrens röst ganska liten i sammanhanget.....
 
  • Gilla
Nötegårdsgubben
  • Laddar…
S Stefan1972 skrev:
Fast det ena behöver ju inte utesluta det andra? Bara för att sir Malmgren uppenbarligen enbart äter fine dining så får han gärna undvika allt sånt här. Vi andra som äter lite mer varierat kan naturligtvis hälla ketchup på maten om vi tycker om det och även dricka läsk. Det kunderna vill ha ser marknaden till att de finns så i det stora hela så är sir Mamgrens röst ganska liten i sammanhanget.....
Ja vill ni förstöra er matupplevelse så stoppar jag dig inte, vi lever i ett (relativt) fritt land.
 
  • Gilla
Igen
  • Laddar…
A
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Finns nog ingen maträtt som blir bättre med ketchup.
Den mat som blir bättre med ketchup är inte värd att ätas från början!
 
  • Gilla
Igen
  • Laddar…
Karlia
Jag är uppvuxen med att det är oartigt att kommentera vuxna människors mat(o)vanor.

Med det sagt brukar även minsta ketchupflaskan hinna passera bästföre datumet här.
 
  • Haha
  • Gilla
Igen och 1 till
  • Laddar…
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Ja vill ni förstöra er matupplevelse så stoppar jag dig inte, vi lever i ett (relativt) fritt land.
Fast du har ju din åsikt och andra sin? Allt är väl individuellt och allt beror ju på vad man äter. Jag tar heller inte in ketchup om jag sitter på en finare restaurang men att äta makaroner utan ketchup blir bara konstigt.......Finns säkert stjärnkockar som äter ketchup också. Det är i slutändan bara en tomatsås och det finns det många varianter på.
 
Karlia
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Det är ännu mer oartigt be kyparen om ketchup
Då låter man själv bli att göra det, låtsas inte se när andra gör det.
 
  • Gilla
Nötegårdsgubben
  • Laddar…
Jag kan då säga utan att skämmas det minsta att det går då säkert 1kg ketchup i månaden.
På hamburgare (även på hemgjorda av älg) på pasta (både snabbmakaroner, vanliga och annan form av pasta) på ungstektfalukorv med mos, i köttfärssåsen mm mm listan kan göras lång
Men då är jag iof så pass omodern att jag äter hemlagad mat 2ggr/dag
 
  • Gilla
  • Älska
RalleB och 1 till
  • Laddar…
S Stefan1972 skrev:
Fast du har ju din åsikt och andra sin? Allt är väl individuellt och allt beror ju på vad man äter. Jag tar heller inte in ketchup om jag sitter på en finare restaurang men att äta makaroner utan ketchup blir bara konstigt.......Finns säkert stjärnkockar som äter ketchup också. Det är i slutändan bara en tomatsås och det finns det många varianter på.
Nej det är en sockersås med lite tomater
 
Unikt namn
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Nej det är en sockersås med lite tomater
https://www.dabas.com/productsheet/07310240060058

"Marknadsbudskap
Ketchup utan tillsatt socker och sötningsmedel är en lite mindre söt ketchup men med samma goda ketchupsmak. Genom att balansera övriga ingredienser i ketchupen har vi lyckats få fram en lika god ketchupsmak men utan att tillsätta något socker eller sötningsmedel. (Endast 4 % sockerarter från tomaterna)"
 
Unikt namn Unikt namn skrev:
[länk]

"Marknadsbudskap
Ketchup utan tillsatt socker och sötningsmedel är en lite mindre söt ketchup men med samma goda ketchupsmak. Genom att balansera övriga ingredienser i ketchupen har vi lyckats få fram en lika god ketchupsmak men utan att tillsätta något socker eller sötningsmedel. (Endast 4 % sockerarter från tomaterna)"
Det är ju bra skiten produktutvecklas. Men alla rätter där du använder ketchup blir bättre med en hemmagjord sås på tex krossade tomater, tomatpure, osv.
 
Unikt namn
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Det är ju bra skiten produktutvecklas. Men alla rätter där du använder ketchup blir bättre med en hemmagjord sås på tex krossade tomater, tomatpure, osv.
Är kocken bra så blir hemmagjord bra.
Men det är ju inte speciellt ofta en vanlig person spenderar 10-12 timmar i köket om dagen bara för att göra allt från grunden.
Har man tid att göra alla måltider till sittande 7rätters fine dine så är man antingen rik och arbetslös, eller ett oproportionerligt starkt matintresse.

Vanligt folk som har arbete, barn eller andra intressen tar nog ordentligt med genvägar. Ibland betyde är det snabbmakaroner och ketchup :cool:

AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Den äts lufttorkad :)

[länk]
Känns som att lufttorkad skinka och knaperstekt bacon har lika mycket gemensamt som råbiff och pannbiff.
 
  • Gilla
Uffe A
  • Laddar…
Karlia
Jag har tänkt så men efter att ha gjort pizza får jag erkänna att muttis pizzasås är godare än mitt eget långkok. Tomatsåsen jag gör fungerar till annat, inte pizza.
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
Åter till ämnet, vi diskuterar bästa ketchupen här!

/Moderator
 
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Den äts lufttorkad :)

MED eller utan ketchup?
 
Redigerat:
Jag är ingen storkonsument av ketchup. Men jag hade en flaska Heinz hemma. Den här tråden fick mig att fundera på hur länge den legat. Bäst före-datumet var 2014. Så nu hoppas jag att den gör större nytta i komposten än i kylskåpet.
 
  • Haha
  • Gilla
Snigla och 3 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.