Byggahus.se

Avtal på grundarbete

 1. A
  Medlem · 95 inlägg

  Annika

  Medlem
  Vi har fått en fast pris på husgrunden och en garagegrund med murade väggar. Vi har ett skrivet avtal på detta. Nu har grundentreprenören upptäckt att priset för garaget inte stämmer, vårt garage är större och alla väggarna är uppmurade än det garage som är med i avtalet.

  Han vill ha ca. 30 000 kr ytterligare. Till saken hör att vi tittade på en annan hustillverkare i somras (torpargrund och ett något mindre garage med delvis uppmurade väggar) och det var samma konsult som räknade på detta arbete som samma grundentreprenör som skulle göra arbetet.

  Sedan bestämde vi oss för ett annat hus i somras då vi skulle ha platta med golvvärme samt ett garage med alla väggar uppmurade. Vi fick bygglov i början av hösten, det tog väldigt lång tid för hustillverkaren att ta fram alla ritningar och för hussäljaren att lämna dessa till konsulten som skulle beräkna kostnaden för grunden. Sent om sider fick vi pris på grunden samt kontrakt.

  Men tydligen har vi fått pris på rätt grund men fel garagegrund (vi hade aldrig någon ritning på det andra garaget, hur kan det då bli fel???), vi har dock sluppit torpargrunden!!!

  Vi har ju ett avtal med fast pris för grunderna och detta känns inte som om det är vårt problem. Detta bör betalas av konsulten, hussäljaren och hustillverkaren.

  Till saken hör att grunden för garaget är inte gjord ännu och vi behöver få den gjord och vill inte drabba markentreprenören. Vad skall vi göra?

  Med vänliga hälsningar

  Annika
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.