Attefallsverket

14k läst  92 svar

 1. U
  Medlem Nivå 1
  Med tomt och entreprenad slutar det på ca 2,2. Då har vi ett inflyttningsklart hus med golvvärme och kamin, samt förråd på kattvinden. Man får inte bortse från alla kringkostnader också. Bara de kommunala kostnaderna ligger på ca 50’.
   
 2. H
  Medlem Nivå 10
  Auch, hur kunde det bli så dyrt från 500’.? Vårt bygglov kostade 7500:- och behövde ingen utsättning, vi räknar med 500’ men då gör jag jobb själv, ingen golvvärme/kamin.

  Är det fritidshus ni bygger? Vi bygger för lite uthyrning samt dotter/sonen får bo där en i taget..
   
 3. U
  Medlem Nivå 1
  Det kostar att bygga på Gotland
   
 4. U
  Medlem Nivå 1
  Det är ett fritidshus med permanentstandard
   
 5. J
  Hobbysnickare · Nivå 13
  60m2 för 2,2 mkr totalt inkl allt? Det måste vara svenskt rekord är jag rädd, ta in fler offerter!
   
 6. N
  Medlem · Nivå 12
  Inkl tomt osv.
   
 7. J
  Hobbysnickare · Nivå 13
  Sorry, missade det. Vad kostade tomten ?
   
 8. H
  Medlem Nivå 10
  Svår jämförelse, tomten skulle vara borträknad..
   
 9. U
  Medlem Nivå 1
  Tomten kostade 650’ och kommunen tar ca 50’ för bygglov, utsättning, KA m m. 2.2 minus 700 är 1.5. Alltså 60m2 nyckelfärdigt kan man säga och permanentstandard, golvvärme, stengolv i hall och bad, kamin och användbar kattvind för 1.5’ tycker jag är helt ok.
   
 10. U
  Medlem Nivå 1
  Måste lägga till att huset ligger 400 m från stranden och har en fin tomt i ett trevligt område. Känns inte som jag har betalat något överpris.
   
  • Laddar…
 11. J
  Hobbysnickare · Nivå 13
  Då förstår jag priset bättre.
   
 12. H
  Nybyggare Nivå 1
  Vill bara flika in gällande priset. Jag har scannat av marknaden hos olika leverantörer i två års tid typ pga inväntan av ny detaljplan och VA. Och priset ni betalat för Hudik är inte något överpris utan ganska standard skulle jag säga. Vi har haft dialog med i stort sett alla möjliga fritidshustillverkare och modulvillor för den delen också och problemet är att du kan inte undvika en viss kostnad oavsett storleken på huset. Så om du inte har möjligheten eller kunnandet att bygga själv en hel del själv så är det tyvärr den nivån man hamnar på. De offerter vi tagit in har hamnat mellan 1,7-2,7 för 60-85 kvm och då är det exkl kostnader mot kommun samt osäkerheten kring kostnaden för markarbete. Få verkar förhandlingsintresserade också, kanske då det ofta är många olika leverantörer involverade som gör det svårt. Sedan kan jag själv tycka att det är orimligt mycket pengar för relativt liten yta men med tanke på utvecklingen på bostadsmarknaden de senaste 20 åren så är väl det kanske inte så märkligt heller.
  Vilket hus är det ni bygger @UHK? Är det även huset Gotland. Oavsett så är Hudik en av våra favoriter so far och en av "finalisterna" nu när vi är i sluttampen av processen.
   
 13. U
  Medlem Nivå 1
  Kul! Vill gärna göra lite reklam för dem eftersom de varit så hjälpsamma och trevliga att ha att göra med också. Överhuvudtaget har både kommunen, markentreprenören och byggaren varit suveränt bra hittills.
   
  • Laddar…
 14. H
  Nybyggare Nivå 1
  Kul att höra
   
 15. U
  Medlem Nivå 1
  Husgrunden klar.. någon som ska bygga på Gotland kan jag varmt rekommendera en markentreprenör.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: