Teknik, El & Teknik

Uber-tjänst för din tvättmaskin?

Tjäna pengar på att hyra ut tvättmaskinen till andra när den står still.

Tvättmaskiner på rad.

Tvättmaskiner på rad.

Taxitjänsten Uber har blivit en hype världen över. Nu hoppas Electrolux kunna återanvända vinnande delar i konceptet i vitvarubranschen. Exakt hur det ska gå till framgår inte, men grundidén är att du ska kunna hyra ut din egen tvättmaskin för att tvätta andras smutstvätt.

I en intervju med Financial Times berättar vd Jonas Samuelsson att Internet of things öppnar upp för en rad nya affärsmöjligheter, och ovan nämnda är en av de som de undersöker.

Han säger dock samtidigt att det finns en rad problem som de måste hitta bra lösningar på. Vad händer exempelvis om du tvättar någon annans tvätt och råkar missfärga den?

Huruvida idén kommer att bli verklighet återstår att se. Men klart är att flera uppkopplade prylar i hemmet kan få breddade användningsområden.

– När vi tittar på ”the internet of things” och uppkopplade apparater så måste vi tänka bredare kring hur de kan användas och vad det finns för möjligheter på marknaden. Tvättmaskiner står bara still en stor del av tiden så där finns det kanske något att utforska, säger Electrolux presschef Daniel Frykholm till TT.

Källa: Financial Times