Valentin har fått sin bostad kapad

Valentin har fått sin bostad kapad

Foto: Google Maps

Andrahandshyresgästerna vägrar att flytta ut och regelverket gör att han inte kan flytta tillbaka.

Se upp när du hyr ut i andrahand, regelverket är snårigt. Detta har en bostadsrättsägare i Upplands Väsby blivit varse om.

Han bor sedan flera månader tillbaka i ett gästrum hos sina föräldrar efter att ha hyrt ut sin lägenhet en kort tid och sedan aldrig fått tillbaka den. Valentin, som mannen heter, skulle testa att bo ihop med sin flickvän och hyrde då ut lägenheten i fem månader. Men förhållandet tog slut, och när uthyrningskontraktet löpte ut skulle han flytta tillbaka till sin lägenhet - men då tog det stopp.

Paret som hyrt lägenheten vägrade flytta ut, och polisen kunde inte kasta ut dem.

– De sa att de visste att jag hade rätt till lägenheten, men att de inte kunde göra någonting. De sa att paret också kunde ha rätt att bo där, eftersom de hade folkbokfört sig på adressen och ställt in sina möbler där, säger Valentin.

Han kontaktade kronofogden som efter flera månader till slut lyckades delge mannen i lägenheten ett beslut om att de måste flytta ut. Men eftersom inte kvinnan delgivits fortsatte cirkusen i ytterligare månader - tills en polis lyckades delge även henne. Då överklagade paret.

Det kan ta upp till två år innan fallet prövas. Under tiden har Valentin inget hem och han kan inte sälja sin bostadsrätt. Sedan i juni har paret även slutat att betala hyra vilket gör att Valentin inte har råd att hyra en bostad i andrahand.

– Jag tycker att bestämmelserna borde ändras. Skyddet för bostadsrättsinnehavare är alldeles för dåligt.

Källa: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Kv4xgG/hyresgasterna-kapade-valentins-lagenhet-ar-helt-sjukt