Fredagshuset, Ekonomi

Soluppgångshuset minst lika kreativt på insidan

Entrén till det gula huset i Skänninge.

Entrén till det gula huset i Skänninge. ERA Real Estate

Bildkonstnären i Skänninge väljer nu att sälja sitt hus och vi får möjlighet att se insidan, som är minst lika kreativ och speciell.

Just som bildkonstnären har fått rätt att ha sitt hus som han vill väljer han att sälja det. Om det var stridigheterna med kommunen som fick honom att tröttna på huset kan vi bara spekulera i, men vi är tacksamma att vi får möjlighet att nu se huset från insidan också, som är minst lika speciell.

Det märks att det bor minst en konstintresserad människa här. Varje rum har sin egen kulör i sin egna unika stil. 

Gula huset sovrum

Ett av sovrummen används som sällskapsrum.

Himmel i hallen

Himmel i hallen på övervåningen.

Gula huset färgval

Badrummet är däremot inte målat, utan kaklat. Men trots det finner du även här färg, mönster och detaljer i en kombination som man inte ser varje dag - speciellt detaljerna.

Gula huset badrum

Kaklet är terracottafärgat och tänkt att föra tankarna till romerska badhus.

- Vi har gjort allt själva. Tekniken på väggarna kallas lasyr vilket betyder att vi har målat många tunna lager av olika nyanser på varandra. Detaljerna i badrummet har jag gjort själv då jag jobbar med keramik, säger Nadja, som är en av ägarna till huset.

Huset är också relativt nyrenoverat. Men trots att det bara är cirka 110 kvadratmeter boendeyta håller det relativt hög driftkostnad, 35 000 kronor. När det köptes 2012 av de nuvarande husägarna hade det dock stått kallt i 30 år, och ett nytt vattenburet värmesystem med element och fjärrvärme installerades därför.

Gula huset sovrum

Ett av sovrummen.

Utgångspriset för den här rikskändisen ligger på 895 000 kronor. Har du möjlighet kan du kika förbi 18 oktober, då mäklaren har visning.

Fler bilder hittar du på mäklaren Era:s hemsida.