Ekonomi

Någon försökte elda upp nybyggt hus

Ett helt nybyggt hus har saboterats av okända gärningsmän bara dagar innan familjen skulle flytta in.

En del av skadorna.

En del av skadorna. Foto: Privat

En familj i Oskarström har fått sitt nybyggda hus förstört bara några dagar innan de skulle flytta in i det. Någon - eller några - har brutit sig in i huset och försökt att tända eld på det.

– Det var hantverkare där under onsdagen och när de kom dit på torsdagsmorgonen såg de att någon varit inne i huset och slog larm, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Halland, till SVT.

Enligt ägaren till huset har det bränts byggmaterial i varje rum i huset. De har även hällt betong i handfaten och förstört den vattenburna golvvärmen vilket i sin tur orsakat vattenskador i hela huset. Däremot tog sig aldrig elden så pass att huset brann ner.

– Det går inte att bo här. Vartenda rum luktar dessutom rök. Vi behöver byta gipsskivor, kök, ja praktiskt taget allt. Vi får vara glada över att vi inte hann flytta in möbler och liknande, säger Therese.

De skulle ha flyttat in i det 270 kvadratmeter stora huset nu efter helgen. Familjens gamla hus är redan sålt, och det nya huset är obeboeligt - därför står de nu utan boende de kommande tre månaderna som huset repareras.

Polisen utreder just nu om det finns någon koppling till de bilbränder som var i närheten samma natt. Än så länge finns inga misstänkta gripna. Däremot har grannar berättat att någon ryckt i deras ytterdörr samt sprungit runt i deras trädgård samma natt.