Ekonomi

Mäklare trakasserade potentiell bostadssäljare

En mäklare ringde en bostadsägare tolv gånger på en dag och bad honom "samla stake".

Ett av sms:en från mäklaren.

Ett av sms:en från mäklaren. Foto: Privat.

En bostadsägare i Stockholmstrakten anmäler en mäklare till Fastighetsmäklarinspektionen efter att han upplever att han blivit trakasserad. Mäklaren ifråga ringde bostadsägaren tolv gånger på en dag och skickade även arga sms. I ett av sms:en ska det bland annat ha stått att han skulle "samla stake".

Händelsen uppstod efter att bostadsägaren använt sig av en mäklartjänst för att få in offerter från flera mäklare intresserade av att sälja hans lägenhet. Han bokade ett möte med en mäklare från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling men blev sedan, av personliga skäl, tvungen att avboka mötet ett par dagar före. De skulle ha träffats under helgen, men det var först på måndagen som samtalen började trilla in.

Bostadsägaren valde att inte svara på de upprepade samtalen. Han fick då följande sms: "Hej Max, jag kommer ringa till dess du har samlat stake för att ge mig ett svar". Han ska då ha svarat att han inte förstod vad han menade och att han inte uppskattade tonen. Mäklaren skickade då ett nytt sms med krav på svar om huruvida bostadsägaren gått vidare med en annan mäklare. Han bad då mäklaren att inte kontakta honom mer.

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling säger att de inte accepterar den här typen av beteende och att de för en dialog med mäklaren ifråga. Bostadsägaren tänker dock anmäla mäklaren till Fastighetsmäklarinspektionen.

Källa: Expressen