Ekonomi

Huset som drabbats av sju översvämningar

Familjen Palmeby har problem med översvämning vid kraftiga skyfall.

Huset som drabbats av sju översvämningar

Jörgen Palmebys hus ligger i en svacka där brunnarna inte klarar av att hantera stora vattenmängder, huset har därför drabbats av översvämning sju gånger. I mitten av juli var det dags igen - troligen inte för sista gången.

- Jag har gatubrunnar utanför mig, men de är för små för att ta hand om vattnet när det regnar mycket. De ligger för långt i från varandra och hinner inte svälja allt vatten, säger Jörgen Palmeby till Gd.se.

Sandviken Energi är de som ansvarar för brunnarna. De har försökt lösa situationen genom att höja trottoarkanten och installera fler brunnar, men hittills har åtgärderna inte räckt till. Nästa steg kan bli en fördämning runt huset. Jörgen hoppas på en sådan, men än är inget bestämt.

– Det är sådana eventuella åtgärder som vi måste diskutera med honom. Det är inget jag kan kommentera eftersom vi inte vet vad som inträffat då vi inte pratat med kunden ännu. Vi behöver titta på tomten tillsammans med honom och sedan ta beslut om ytterligare åtgärder, säger Ida Lindahl, informationschef hos Sandviken Energi.

Under tiden får familjen Palmeby hålla tummarna för att skyfallen håller sig borta och att huset står pall.