Ekonomi

Gå på visning utan att lämna hemmet

Under sportlovet kan de som vill gå på Sveriges första livestreamade bostadsvisning, direkt från sin vardagsrumssoffa.

Det är i den här fastigheten som en lägenhet är till salu.

Det är i den här fastigheten som en lägenhet är till salu.

I framtiden kan det bli möjligt att gå på bostadsvisningar och ställa frågor till mäklaren i realtid utan att befinna sig på plats rent fysiskt. Ett första försök görs nu under sportlovet. Då kommer Fastighetsbyrån tillsammans med Telenor att livestreama en bostadsvisning via livestreamingtjänsten Periscope. 

– Vi vet att det är direkt avgörande att nå många spekulanter vid en bostadsförsäljning. Genom livestreaming kan många fler ta del av bostäder som inte ligger i närheten av deras eget permanentboende. När vi nu ser att både tekniken och användarbeteendet är så pass mogna tycker vi att tillfället är helt rätt för att testa den här typen av nya tjänster, säger Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån.

Om försöket tas emot väl blir det troligen tal om fler livestreamade visningar framöver.

Bostaden som försöket genomförs på är en lägenhet i anrika Grand Residence i Åre. Än så länge finns ingen objektbeskrivning publicerad, men i den korta information som ges står det att det handlar om en 93 kvadratmeter stor fyrarummare med högt i tak och öppen spis.

Vill du kolla?
Visningen börjar klockan 12 den 28 februari, men du ska kunna hoppa in i sändningen via mobiltelefonen eller datorn redan klockan 11.45. Genom mobiltelefonen når du sändningen genom att ladda ner appen Periscope och följa @fastighetsbyran. Vill du hellre kolla via datorn ska sändningen göras tillgänglig här det aktuella datumet.