Hemnet börjar livestreama bostadsvisningar

Gå på bostadsvisning via datorn

Gå på bostadsvisning via datorn Foto: Hemnet

Redan nu till helgen finns det möjlighet att vara med på visning i realtid, men digitalt.

I sviterna av corona är det många som ställer om till digitala lösningar. Hemnet är en av dessa. Igår meddelade de att de släpper en tjänst som gör att mäklare kan livestreama bostadsvisningar, du kommer med andra ord kunna vara med på visningen när du sitter hemma i soffan.

- Den allvarliga situationen med spridningen av Corona/covid-19 gör att vi som företag behöver tänka nytt. Vi har alla ett ansvar att hitta lösningar som bidrar till att sakta ned smittspridningen. Nu ger vi alla mäklare tillgång till ett verktyg som gör att de kan streama sina bostadsvisningar i realtid online, samtidigt som de genom Hemnet når ut till en stor grupp spekulanter som tryggt kan följa visningen från sina hem, säger Cecilia Beck-Friis, vd på Hemnet.

Tjänsten kallas för Hemnet Live och sköts av livevideobolaget Bambuser. Mäklaren använder sin mobiltelefon för att streama, och via chatten kan spekulanterna ställa frågor.

Nu i början kommer tjänsten att vara gratis för mäklarna. Dels underlättar det för Hemnet att snabbt få ut tjänsten så att mäklarna börjar använda den, dels underlättar det för spekulanter som är oroliga för att dra på sig sjukdomar på fysiska visningar.

Hemnet uppger att de även har andra tjänster på gång som ska förenkla för bostadsförsäljning utan att det krävs fysisk interaktion.