Tillbyggnad, Juridik

Byggnadstvist över för familjen Falkhage

Kommunen gav bygglov, drog tillbaka det när tillbyggnaden var klar och ska nu stå för rivning av tillbyggnaden.

Familjen Falkhage fick godkänt på sin bygglovsansökan 2010. Men när tillbyggnaden var klar drogs bygglovet tillbaka för det visade sig att Falköpings kommun gjort en miss och att tillbyggnaden därför var olaglig. Efter många om och men, där småbarnsföräldrarna bland annat separerade på grund av bråket kring huset men inte kunde sälja i och med problemen med tillbyggnaden, har ärendet nu nått sitt slut. Tillbyggnaden måste rivas och kommunen får stå för kostnaderna för både rivning och skadestånd.

- Det känns fruktansvärt, dels är det ett jätefint hus, och sedan har vi lagt ner massor av arbetstimmar och slit, säger Joanna Falkhage till Tv4.

Kommunen har sagt till familjen Falkhage att de skäms för att det blivit så här och att de ska se över sina rutiner.