Fredagshuset, Ekonomi

Sänkt pris på Börje Salmings hus

Vi passar på att ta en titt inuti hockeyproffset Salmings lyxhus i Vaxholm, ett av de dyraste husen till salu just nu. Två våningar, stor pool och bastu är bara några av sakerna som ingår.

Börje Salmings hus i Vaxholm till salu.

Börje Salmings hus i Vaxholm till salu. Foto: Behrer & Partners

Hockeylegendaren Börje Salming har nyligen sänkt priset på sitt lyxhus med cirka 1 miljon kronor, men det tillhör fortfarande dyraste-skiktet hos Hemnet. Den som är beredd att lägga 26,9 miljoner kronor på ett hus har dock chansen att bli granne med Ingemar Stenmark ute på Vaxholm, för det är där du hittar det här tvåplanshuset. Innan det blir sålt tänkte vi passa på att ta en närmare titt på vad man får för miljonerna.

Fantastisk utsikt

En hänförande utsikt. Foto: Behrer & Partners

 

Salmings baksida

Foto: Behrer & Partners

Det 348 kvadratmeter stora huset är byggt 2004 av Gripsholmshus och har totalt åtta, relativt väl tilltagna, rum. På utsidan finns en pool och rejäla sällskapsytor.

Badrummen är helkaklade medan kök, matplats och hall har klinker på golvet. Övriga rum är utrustade med trägolv. De flesta av rummen har infällda spotlights i taket och ljusa pastellfärger eller vitt på väggarna.  

uteplats

Foto: Behrer & Partners

Nere vid bryggan finns både badtunna i trädäcket, sittplatser och en bastu. 

bastu

Bastu med utsikt. Foto: Behrer & Partners

Huset, som är byggt 2004, värms upp med vattenburen golvvärme och har bergvärme som huvudsaklig värmekälla. Det finns också en eldstad på entréplanet. 

Utgångspriset var från början satt till 28 miljoner kronor, men efter att det legat ute ett par månader på marknaden har det nu alltså reducerats med 1,1 miljoner kronor - ingen jätteförändring kan dock tyckas med tanke på prislappen.