Civilministern träffar IP-Only efter att de fått hundratals klagomål

Civilminister Ardalan Shekarabi.

Civilminister Ardalan Shekarabi. Foto: Regeringen.se

Efter mängder av klagomål har nu regeringen valt att träffa bredbandsföretaget IP-Only för att visa på allvaret i situationen.

IP-Only fortsätter att vara i blåsväder. De har figurerat hundratals gånger i Allmänna Reklamationsnämnden då de inte velat betala tillbaka pengar till personer som efter förseningar inte fått sin fiberinstallation ännu och då velat häva sina köp men fått nej på detta. Förseningarna är även orsaken till senaste omskrivelserna. Civilminister Ardalan Shekarabi har nämligen varit och träffat företrädare från företaget för att diskutera den stora mängden klagomål mot dem.

Ardalan uppges vara nöjd med mötet och säger att det kommer att leda till en bättre situation för alla drabbade.

– IP-Only har tagit fram en handlingsplan och kommer nu också att kompensera alla kunder som drabbats av förseningar. Vi kommer noga att följa genomförandet av handlingsplanen och vi utesluter inte att regeringen kommer att vidta åtgärder för att skydda konsumenternas intressen på den här marknaden om det inte blir en förändring, säger han till Sveriges Radio.

Att regeringen nu lägger sig i är dels för att det finns en satsning på bredbandsutbyggnad på landsbygden som man vill ska genomföras inom den tänkta tidsperioden, dels för att IP-Only beviljats mångmiljonbidrag för att hålla i projektet och det förstås är viktigt att detta genomförs. Pengarna betalas dock bara ut i takt med att utbyggnaderna slutförs.