Juridik

Fick bygglov på arrenderad mark

En bit ledig mark.

En bit ledig mark.

En ville köpa marken och glömdes bort, en fick bygglov på marken och en annan fick arrendera marken och började gjuta betongplatta på den.

Tre företag i Veberöd slogs omedvetet om samma mark, två vann och en glömdes bort. Så kan det gå när myndigheter inte talar med varandra.

Det var företaget Nilssons Montage och Bygg som fick bygglov för marken enligt Skånskan.se, medan Sven Arne Nilssons Åkeri och Oljehandel fått arrendera samma mark. Samtidigt hade alla myndigheter glömt bort Ställningsbyggarna AB som huserar på granntomten. Ägaren till Ställningsbyggarna AB, Christian Andersson, hade ansökt om att få köpa marken för två år sedan och hade trots upprepade försök att få dit ansvariga att titta på tomten inte lyckats. När han ringde upp sista gången fick han reda på att han fått bygglov men det visade sig då vara det bygglov som gått till Nilssons Montage och Bygg som det syftades på.

Mannen som fått arrendera marken har redan satt igång att gjuta betongplatta till sin verksamhet. Vad som händer med bygglovet som gick till Nilssons Montage och Bygg är i skrivande stund oklart.