Fredagshuset, Arkitektur

En bit av Florida i Vårby

En bit av Florida i Vårby

Kika in bakom dörrarna i det USA-inspirerade huset innan det övergår till en ny ägare.

Precis vid vattnet i Vårby, med utsikt över Ekerö, ligger detta 310 kvadratmeter stora hus till salu bestående av totalt 7 rum och kök.

Trappa

Med 6 meter i takhöjd och ett stort rum dedikerat åt inomhuspoolen känns det inte särskilt svenskt. Det påminner om något taget ur en amerikansk huskatalog.

- Det är Björn Westlund som har ritat huset, tillsammans med säljaren själv som är byggnadsingenjör i grunden. Deras äldsta son bor i Florida. Mycket av inspirationen kommer därifrån och de valde denna stilen för att de ville optimera utsikten över Mälaren. Men nu är barnen stora och har flyttat ut, så de har köpt en lägenhet istället och tänker spendera mycket tid i Florida, säger mäklare Krister Florin, Fastighetsbyrån.

Inomhuspool
Fönsterpartier

Huset pryds av stora välvda fönsterpartier, och består av tre plan. Det undre planet utgörs av ett stort poolrum.

Samtliga rum på entréplanet är klinkade med naturmarmor och - utöver badrum och tvättstuga - vitmålade både vad gäller väggar och tak. Här finns vattenburen golvvärme och centraldammsugare.

Öppen planlösning

På övre plan är det parkett och vattenburna element som gäller.

Parkett på övre plan

Solterasser hittar du i flera etage och biytor på sammanlagt 200 kvadratmeter. Så rum och ytor lär du knappast få slut på.

- Från vissa områden är det en panoramavy, från vissa ställen är det en helt annan bild. Från poolen känns det till exempel som att man befinner sig i samma våglängd som vattnet när man blickar ut, säger Krister Florin.

Badrum

Utgångspriset är satt till 15 miljoner kronor.

Klicka här för att läsa mer om huset som ligger till salu hos Fastighetsbyrån.