Fredagshuset

Japaninspirerade huset på Ingarö ska säljas

Japaninspirerade huset på Ingarö ska säljas

Just nu är ett hus som har varit "månadens arkitektritade" här på Byggahus.se till salu. Vi tar en titt.

Förra året besökte vi Gabriel Minguez arkitektritade hus på Ingarö. Huset, som byggdes 2007, har dock varit i en annan ägares händer sedan 2008 - och nu är det dags för denna att söka sig vidare.

- Husägaren säljer för att den har behov av ett större hus, säger mäklare Anders Elbe hos Sotheby’s International Realty.

I ett med naturen

Huset är dock på intet sätt litet. Boarean är hela 220 kvadratmeter med en biarea på ytterligare 80 kvadratmeter. Detta i en trädgård som mäter nästan 3 100 kvadratmeter.

Men det är inte storleken som gör att huset drar ögonen till sig, det är designen.

Öppen planlösning
Stora fönsterpartier

- Man faller direkt för designen. Huset skulle kunna platsa i en James Bond-film. Men trots att det är så designat har det inte tappat i funktion, du har fortfarande de öppna planlösningarna och uppdelningen i en social och en privat del, säger Anders Elbe.

Gabriel Minguez ville att huset skulle smälta in i naturen och bli ett med lanskapet. Utsidan är därför täckt av en järnvitriolbehandlad och silverbetsad granpanel tillsammans med stora fönster och friställda väggar i betong.

Stenbumling och öppen spis

Inuti hittar du betonggolv och mitt i vardagsrummet, bredvid den öppna spisen, ligger en stor stenbumling.

- Man ville inte ta bort stenen ur berget så man byggde huset runt den istället för tvärtom, säger Anders Elbe.

Badrum med bastu

Huset består av 6 rum och kök. Det värms upp med bergvärme och driftkostnaden ligger på totalt 24 708 kronor om året. Utgångspriset är satt till 9 miljoner kronor.