6 coolaste grillarna du inte visste fanns

Fredde från Solsidan grillar med smartgrillen Timberline från Traeger.

Fredde från Solsidan grillar med smartgrillen Timberline från Traeger. Foto: TV4

Det finns robotdammsugare och smarta kylskåp så vad är år 2019 utan en smart grill? Vi hittade 6 coola grillar som du kanske inte visste fanns.

Om det är dags att byta ut den gamla grillen eller att göra som Fredde i Solsidan och köpa en till grill, kan de här 6 annorlunda och coola grillarna vara till inspiration. Vi har hittat smarta grillar, solgrillar och pelletsgrillar för dig som är redo att uppgradera.

1. Traeger Timberline 1300 - Smart pelletsgrill

Pelletseldad grill
Timberline 1300 är en gigantisk smartgrill som eldas med pellets. Foto: Traeger Grills

Det finns robotdammsugare och smarta kylskåp så vad är år 2019 utan en smart grill? Den här bjässen till grill har en grillyta på 0,84 m² och kan styras med hjälp av en app. Ovanpå det grillas den med pellets vilket enligt Traeger ska ge köttet en “intensiv vedeldad smak”.

Stora köttbitar på Traeger Timberline 1300
Timberline 1300 har plats för de riktigt seriösa köttbitarna. Foto: Traeger Grills

Grillen kopplas till WiFi och kan startas via appen var du än är. Du får dessutom notiser när du måste fylla på med pellets. Den blir din för det facila priset av 29 999 kr.

2. Weber Go Anywhere - Alternativ till engångsgrillen

Liten grill som kan ersätta engångsgrillen
Den här lilla kolgrillen är en miljövänlig ersättare till engångsgrillen. Foto: ManCaveMeals

Om du ofta grillar korv på stranden kan den här lilla kolgrillen vara ett bra och miljövänligt alternativ till engångsgrillen. Weber Go Anywhere grillas med briketter och har en storlek på 40x54x31 cm, vilket gör den lite större än en engångsgrill.

Grill på strand
Kan passa bra som strandgrill. Foto: Weber

Grillar du tillräckligt ofta kanske du till och med sparar pengar på att investera i en återanvändningsbar strandgrill. En engångsgrill kostar runt 30 kr, vilket betyder att du endast måste grilla runt 30 gånger för att det ska löna sig att köpa den här grillen som kostar 875 kr.

3. Eva Solo Fireglobe - Designgrill

Designgrill
En gasolgrill och en inredningsdetalj på samma gång. Foto: Eva Solo

Om vanliga klotgrillar inte faller en i smaken kanske man tycker bättre om den här designgrillen från Eva Solo. Varumärket gör främst bords- och köksattiraljer men har nu expanderat sitt sortiment och skapat en handfull snygga grillar. Grillen värms av gasol och har lock med inbyggd termometer.

Lock med integrerad termometer
Gasolreglage i rostfritt stål och lock med integrerad termometer. Foto: Eva Solo

Till skillnad från en vanlig klotgrill från till exempel Weber, har inte Fireglobe några hjul, vilket kan göra den svårare att flytta. Handtaget är dessutom integrerat i kroppen vilket gör att man inte borde ta i det direkt efter en grillning. Att snygga upp sin altan med en Fireglobe kostar 10 512 kr.

4. Sage Smart Grill Pro - Smart elgrill

Smart grill
Smart grill som håller koll på köttet åt dig. Foto: Sage Appliances

En annan smart grill är den eldrivna Smart Grill Pro från australiensiska Sage. Genom att stoppa in en termometer i köttbiten och därefter specificera typ av kött och hur välstekt det ska vara, håller Sage Smart Grill Pro koll på när din köttbit är färdig.

Inställningar i smart grill.
Att ställa in hur man vill ha sitt kött verkar ganska enkelt. Foto: Sage Appliances

Grillen har en effekt på 2,2 kW (är det mycket?/red Ludvig) och dess järn har värmeelementen inbyggda och är maskindiskbara. Hur bra termometern och den smarta funktionen fungerar vet vi inte säkert. Om man vill grilla smart med en Sage Smart Grill Pro får man betala 4 499 kr.

5. Metalcraft Cleveland - Kombinerad gasol-, kol- och rökgrill

Kombinerad rök-, kol- och gasolgrill
Med Cleveland kan du röka, grilla med kol och grilla med gasol samtidigt. Foto: Outl1

Den här grillen kanske är till för den som egentligen gillar att grilla med kol, men inte alltid har tid. Med Cleveland från det amerikanska märket Metalcraft kan man både grilla med gasol och kol och dessutom röka.

Metalcraft Cleveland med öppna luckor
Gasol-, kol- och rökgrill i tre separata delar. Foto: Outl1

Gallerna på gasol- och kolgrillen är gjorda av gjutjärn. Rökgrillen hänger på sidan och kan användas för att långsamt laga revbenspjäll eller för att tillreda pulled pork. Att grilla med gasol och kol samtidigt som man röker kommer till ett pris av 6 988 kr.

6. SolSource Classic Solar Grill - Grill som koncentrerar solljus

Grill som koncentreras solljus.
En grill för de riktigt soliga dagarna. Foto: One Earth Designs

Den här coola grillen från SolSource koncentrerar solljus för att värma grilljärnet. De påstår att den kan värma järnet upp till 280 °C och koka en liter vatten på tio minuter med rätt förutsättningar.

Solgrill används
Tanken är att man ska stå och grilla i glipan baktill. Foto: One Earth Designs

Det kanske inte är det snabbaste sättet att grilla på men det kan vara en rolig aktivitet under en solig sommardag. Den som vill ha en solgrill måste tyvärr beställa den från USA.

Pris från $648 hos One Earth Designs

Brukar du grilla året om? Medlemmen Keexet är en av Byggahus tappra året-runt-grillare.