Så blåstes de på bygglovet

Lysekil.

Lysekil. Foto: Google Maps

Så gick det till när barnfamiljen i Lysekil blev blåsta på sitt bygglov.

Expressen har varit i kontakt med den familj som fick ett falskt bygglov utfärdat av en politiker i Lysekil och tagit del av deras chattkonversationer med politikern. De berättar att de fick kontakt med honom eftersom en bekant till dem hade anlitat honom som konsult.

I konversationerna mellan dem kan man läsa sig till hur han låtsades ha god kontakt med både stadsarkitekten och byggnadsnämnden rörande familjens ärende. Han ska bland annat ha skrivit: "Lämnade in en komplementering för bygglovet i fredags. Mats skulle återkomma till mig imorgon."

Stadsarkitekt Mats Carlsson säger dock att han aldrig haft någon kontakt med mannen gällande bygglovet. Det finns över huvud taget inget bygglovsärende registrerat på familjen.

I en annan konversation med familjen skriver politikern: “Ja, bygglovet går igenom. Ingen i nämnden som sa något om det. Jag tittar förbi i veckan med fakturan”.

Politikern förfalskade sedan bygglovet och skickade det till familjen. Han har, sedan det uppdagades, lämnat alla sina politiska uppdrag och sitt parti.

Källa: https://www.expressen.se/gt/falska-byggloven-sa-blaste-kommunpolitikern-barnfamiljen/