Stenhus, Renovera

Misstänker att sprängningar skadat hans hus

Efter en rad sprängningar i närområdet lever en husägare nu med återkommande inläckage i fasaden.

En husägare i Hamburgsund ligger, sedan 2011, i konflikt med en entreprenör eftersom sprickor uppkommit i hans tegelfasad efter genomförda sprängningar i området. På grund av sjukdom har han inte kunnat driva fallet aktivt på ett par år, men nu har han skaffat sig en advokat som ska hjälpa honom.

Enligt entreprenören är fallet avslutat, trots att en besiktningsman bekräftade skadorna redan 2012: "Skakningarna kan leda lång väg i berget. Sprickorna måste lagas för att inte få inläckage".

Entreprenören anser dock inte att felet ligger hos dem, 

– Man får titta realistiskt på det hela. Huset ligger längre bort än många andra och ingen annan har fått några skador. Vi har haft expertis på plats och gått igenom detta. De säger att det inte finns någon chans att det kommer från oss. Vi har haft mätare ute och gjort allt man ska, säger Göran Moser, en av delägarna till företaget och byggprojektet.

Men husägaren tänker inte ge upp. Senast i våras hade de problem med vattenskador på husets södra sida på grund av sprickor. Tanken är att de nu ska stämma entreprenören.

Källa: Bohuslänningen