Tak, Renovera

Fick taket förstört av “hantverkarna”

Irländska hantverkare slet upp pannor och rev sönder takpapp på Kävlingebos tak.

När “hantverkarna” lämnade pekade de finger åt Torbjörn. Bilen var en irländsk registrerad skåpbil.

När “hantverkarna” lämnade pekade de finger åt Torbjörn. Bilen var en irländsk registrerad skåpbil. Foto: Torbjörn Dahlström.

En husägare i Hofterup, Kävlinge, fick taket förstört av kringresande hantverkare. De knackade på hos den 80-åriga mannen och erbjöd sig att byta en sprucken takpanna, och klättrade sedan upp på taket och började slita upp pannor och papp.

Mannen ringde snabbt sin svärson då han insåg att något inte stod rätt till. Svärsonen åkte i sin tur över och hotade männen med att han ringt polisen, varpå de lämnade platsen.

Enligt husägaren hade de från början sagt att det skulle kosta 500 kronor att byta takpannan. Sedan ändrade de sig och sade att hela taket måste bytas vilket skulle kosta 25 000 kronor.

– Egentligen borde sådant här regleras på något sätt, det ska inte kunna räcka med en muntlig överrenskommelse. Och jag är inte säker på att de nöjt sig med 25 000 kronor heller, det kan förmodligen blir bra mycket dyrare i slutändan, säger Torbjörn Dahlström, svärson till husägaren.

Källa: Expressen