Behövde inte riva - försäkringsbolaget gav med sig

Efter många om och men fick husägarna gehör från försäkringsbolaget och kan nu renovera sitt svampdrabbade hus.

Det hus i Bohuslän som i somras visade sig ha drabbats av äkta hussvamp och riskerade rivning eftersom försäkringsbolaget Moderna Försäkringar påstod att svampangreppet var 20 år gammalt, har nu fått försäkringspengarna utbetalda ändå. En chef på Moderna Försäkringar ska ha fått nys om situationen och hjälpt paret med ärendet.

Tidigare hade de överklagat tre gånger utan att få gehör. De hade en utförlig provtagning att luta sig mot som visade att det 20 år gamla svampangreppet var andra sorters svampar, och att den äkta hussvampen bara var några månader gamla. Men försäkringsbolaget hävdade att deras egen första provtagning skulle gälla och i den ansågs alla svampar vara 20 år gamla.

– Bemötandet har varit under all kritik men vi har fått rätt till slut. Det är tur att man har orkat kämpa för detta, säger paret till Bohuslaningen.

Paret fick, efter ytterligare en provtagning samt en bedömning om vad återställningen skulle kosta, ut hela summan på 500 000 kronor som de var berättigade till och kan nu renovera huset. De har dock valt att byta försäkringsbolag på sina andra hus.

Läs mer

Måste riva huset efter svampangrepp