Hushållsmaskin exploderade

Kopparkitteln blev hårt åtgången i explosionen.

Kopparkitteln blev hårt åtgången i explosionen. Foto: Privat.

En kolsyremaskin förstörde parets kök.

En kvinna i Kristianstad hade tur i oturen när hennes kök blev förstört efter att en kolsyremaskin exploderade. Kvinnan hade satt igång att göra bubbelvatten men av någon anledning lämnat köket. Precis då exploderade maskinen.

Projektilerna från den exploderade maskinen orsakade skador i både tak, väggar och inredning. Paret beskriver det som att det ser ut som att någon skjutit med hagelbössa.

– Jag vill inte tänka på vad som hade hänt om hon var i köket. Då hade jag inte haft någon fru längre, säger mannen till Aftonbladet.

Paret har lämnat in både kolsyrepatronen och sodastreamern till ÖoB som är den affär där de köpt patronen. Företaget har lovat att utreda händelsen och även utlovat ersättning för skadorna, men än har paret inte hunnit få någon förklaring. Nu vill de därför gå ut och varna andra.

ÖoB tycker dock att det är för tidigt att dra några slutsatser.

- Gällande kolsyremaskinen är det svårt att fastställa såväl fabrikat som felorsak då vi enbart fått några plastdetaljer från kund samtidigt som kvitto saknas. Vi har inga liknande fall inrapporterat och då vi säljer stora kvatiteter av både kolsyrepatroner och kolsyremaskiner behöver vi samla in mer relevant information i detta specifika ärende, säger Fredrik Söderberg, ÖoB.