Hoppfull konkursförvaltare för hustillverkare i konkurs

Hoppfull konkursförvaltare för hustillverkare i konkurs

Konkursförvaltaren positiv inför att finna ny ägare till Anebyhusgruppen.

I fredags tog tingsrätten beslutet att sätta hustillverkaren Anebyhusgruppen i konkurs, vilket berör två fabriker och ett 80-tal arbetare. Orsaken var den dåliga ekonomin i bolaget och det faktum att de hade noll husbeställningar.

- Vi kan konstatera att marknadsläget, i kombination med att vi har befunnit oss i rekonstruktion, inneburit att det varit väldigt svårt för oss att få in nya orders. I dagsläget är vår orderbok därför i princip tom och vi ser ingen snabb ljusning på marknaden. Detta innebär att vi har hamnat i en situation där vi tvingas ansöka om konkurs, säger Fredrik Anheim, VD för Anebyhusgruppen.

Konkursförvaltaren är dock ändå positiv inför framtiden. Han tror att de kommer att finna en ny ägare som köper inkråmet vilket kan rädda jobben och varumärket.

Ökade inköpskostnader och minskad efterfrågan berör dock inte bara Anebyhusgruppen. Flera småhustillverkare slåss mot sämre siffror, och branschorganisationen Trä- och Möbelföretagen spådde redan i våras att fler företag kommer att gå i konkurs eller behöva varsla anställda.