Byggahus.se

Wamsler K148 vattenmantlad

 1. K
  Medlem · 4 inlägg

  Kalasmacka

  Medlem
  Har precis köpt kåk med bergvärme samt vattenmantlad kökspanna (eller vad det nu kallas). Har kollat manualer online men de är i princip obegripliga och skriva på nästintill gammelsvenska.
  Finns flera mätare som alla står på olika värden. Har ingen aning alls hur den funkar men tydligen ska den hjälpa till med att värma vatten till radiatorer etc. Sotning är genomförd och det är ok att elda. Men måste jag göra något med bergvärmepumpen eller "fattar den" att den ska ta det lugnt när jag eldar? Om jag fattar rätt så passerar vattnet genom radiatorerna och pannan?

  Någon som har några vägledande tips om hur jag bäst tar mig framåt? Bör man bjuda hem en vvs:a re?
   
 2. @Gullberg
  Medlem · 2 inlägg

  @Gullberg

  Medlem
  Vet inte hur ditt system är kopplat men du bör ha en laddkrets där vattnet cirkulerar i pannan som sedan shuntar in i Ackumulator tank Eller direkt på värmesystemet. Om du har ett bra system så har du en laddkrets med en laddomat. Vilket är en shuntventil som för tillbaks lite vatten från pannan tillbaks in i pannan för att hålla uppe temperaturen man vill inte ha för kallt vatten in i pannan då blir det dålig förbränning.
   
 3. K
  Medlem · 4 inlägg

  Kalasmacka

  Medlem
  Hej och tack för det utförliga svaret. För en amatör var det mesta grekiska men nu har jag lite att googla på åtminstone.

  tack igen
   
 4. @Gullberg
  Medlem · 2 inlägg

  @Gullberg

  Medlem
  Hej har du ack-tank eller stor vvb vid bergvärmen? Det måste cirkulera vatten genom kökspannan annars kokar den , normalt har man en egen pump och krets till detta
   
 5. K
  Medlem · 4 inlägg

  Kalasmacka

  Medlem
  har stor vvb bredvid bergvärmen där det finns till och från-rör från pannan. Har upptäckt att en pump drar igång när jag börjar elda så cirkulation är det absolut. Sen hur exakt allt funkar har jag inte full koll på
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.