Ventilation Gullringshus

383 läst  2 svar

 1. M
  Medlem Nivå 5
  Hej! Jag funderar på att köpa ett Gullringshus från 80-talet. Det är ett enplanshus på ca 100 kvm med väldigt tjocka väggar. Antar att det är mycket isolering. Det sitter en metalllåda i ett förråd med ett filter som ska bytas och sen finns det utblåsventiler i rummen och insug lite hör o där. I hallen sitter en panel som man kan ställa in max o mintemp på, tror jag. Den har även en klocka. Tror att det står CTC på den. I köket finns en display som visar inne-EM, utetemperaturen och lite sånt. Nån som vet vad detta är och som vet hur det fungerar? Har letat på internet men hittar inget bra. Är det ett bra system eller är det gammaldags?
   
 2. R
  Bannad · Nivå 16
  Leta efter en skylt och se typen ,( någonstans finns det en eller två ) så går det bättre att få korn på vad du har
  Kolla så det inte sitter ett värmeelement i den , då börjar det kosta pengar , hade en Fläktfabriken korsväxlare på vinden , den drog för 1500 i månaden med start i nov och stopp mars
  Kopplade ur värmaren och byggde om lite
   
  • Laddar…
 3. S
  Medlem Nivå 2
  Kul, vi bor i ett Gullringshus, men vi har frånluftsventilation bara. Kan dock intyga att det är bra isolerat, folk häpnar över våra elräkningar (på ett bra sätt) trots direktverkande uppvärmning + luft/luft och en rätt så slösaktig attityd. Vi duschar länge och har varmt hemma.
   
  • Laddar…

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: