Byggahus.se

Vedeldad bastu.

 1. MartinC
  Medlem Nivå 1
  Behöver lite råd. Har köpt en HARVIA M3 och deras skorsten WHP1500. Mitt tak på bastuhuset är av profilerad plåt och undrar då hur jag skall få det tätt och bra med medföljande damask??? Hade jag bara haft tjälpapp eller nåt annat slätt på taket hade det ju inte vart några problem.
  Har även skaffat en 600x600 stor klinkersplatta att ställa kaminen på. Det borde väl vara säkert. Jag har golv av trä utan några el eller vattenledningar under. Vad tror ni?? borde väl inte bli så jäkla varmt under så inte den plattan skulle klara av det. Har dock köpt skyddsplåtar till väggarna..
  Tack på förhand
   
 2. Taxen
  Medlem Nivå 6
  Kommer att vara i samma sits som dig om några veckor,då jag skall hjälpa en bekant att plocka ihop en bastu i byggsats och ha plåttak.Hittade den här länken där det på sidan 20 syns lite hur de tänkt sig.
  http://www.premodul.se/filer/iav_premodul_se.pdf
  Vi tänker nog lägga takpapp först mot taket och sen plåten.Det verkar vara lite klurigt,så det verkar som man får tänka först och handla sen för att få det tätt.
  Har hittat den här tidigare,men det är mot tegeltak.
  http://www.permeter.se/res/default/Monteringsinstruktion_-_Rund_skorsten_ovan_tak.pdf
   
 3. MartinC
  Medlem Nivå 1
  Ok! Jag kommer nog göra så att jag köper en slät takplåt från noch ner till strax efter skorstenen. Sen montera damasken där på. Det tror jag kommer funka bra! Den lokala plåtslagaren skär lätt till en sån bit.. Så här någonting, se bild....
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  wp_ss_20150408_0002.png
   
 4. MartinC
  Medlem Nivå 1
  • Laddar…