Byggahus.se

Varning: Westerbergs toalettporslin

 1. vojma
  Medlem Nivå 11
  Vill bara lägga ut en lite varning:

  Köpte ett Westerbergs Pond Sushi (http://www.westerbergs.com/wb/SectionPorslin.asp?SectionId=951) med tillhörande kran Motion (http://www.westerbergs.com/wb/ItemBlandare.asp?ItemId=78).

  Fick grejjerna efter någon veckas leveranstid - inget att säga något om. Men sen...

  1 - I instruktionerna till blandaren stod det att man skulle dra åt rören för hand och se till att gummipackningarna under blandaren slöt tätt. Gjorde detta. Skulle montera blandaren i hålet till tvättstället. "Glöm inte packningen mellan blandare och tvättställ" stod det. Problemet var bara att hålet i tvättstället var så stort att packningen nästan föll igenom. Då detta var sent fredag kväll den 21 dec och jag hade lovat frugan att toaletten skulle vara klar till jul så blev det till att ta fram silicontuben och göra en liten insats. Åja - fick det tätt och snyggt...

  2 - Monterade bottenventilen i tvättstället och inser då att gjutningen av bottenhålet i tvättstället är både ovalt och att undersidan är allt annat än parallell med översidan. Det skiljde ca 7 mm. Samma dilemma - toaletten ska va klar till jul. Tillverkade en "sned" packning och monterade dit den medföljande bottenventilen.

  3 - Inser att det inte finns några fästanordningar för att montera tvättstället på bänkskivan. Åja - fram med silicontuben igen och limma fast tvättstället.

  4 - Monterar vattenlås och kopplar på vattnet. Vrider försiktigt på kulventilerna för att konstatera att packningarna under kranen läcker. Trångt som f-n är det men efter ett tag lyckas jag vrida rören något kvarts varv med en liten rörtång så att det blir tätt.

  5 - Bottenventilen läcker. Inser att den medlevererade bottenventilen är till för handfat som har överfyllnadsskydd. Ventilen har alltså slitsar i sidan där vattnet från överfyllnadsskyddet ska rinna in i avloppet men nu rinner vattnet ut där istället.

  6 - Fixar en ny bottenventil från en kompis gamla gömmor - toaletten klar söndag kväll kl. 22.00.

  Resultat: http://www.teamlundberg.nu/album/070722_Nytt_badrum/image121.asp

  Är det någon annan som har erfarenheter av Westerbergs produkter eller är det bara jag som har råkar ut för två måndagsexemplar?

  /V - Mr. Murphys ständige följeslagare