Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Val av fasadbelysning

 1. E
  Medlem · 17 inlägg

  elisc

  Medlem
  Hej alla kunniga!
  Kikar lite på olika fasadbelysningar. Är ju väldigt olika prisbild, men är det värt att köpa en dyrare lampa, ex från hide a lite eller billigare alternativ från bauhaus, hornbach etc... Är det designen man betalar för eller är de bättre på andra sätt? Är ute efter ganska diskreta armaturer och designen är därför inte så viktig men vill ju gärna att lamporna skall hålla bra i många år. Det ska även gå att koppla lamporna till plejd.
   
 2. E
  Medlem · 2 595 inlägg
  Alla lampor går att koppla till plejd, frågan är ju om du vill kunna dimra lamporna eller inte.

  Den största och påtagliaste skillnaden mellan billiga armaturer och märkesarmaturer som t.ex. SG, hide-a-lite m.fl. är installationsvänligheten. På de allra flesta märkesarmaturer går det att gå in med två kablar för vidarekoppling, det finns gott om plats för kablar, och det är oftast snabbplintar för anslutning av ledarna. Skruvar för att fästa armaturen i fästplattan kanske är lite vinklade så att man får plats att dra runt en skruvmejsel eller insexnyckel utan att slå knogarna i väggen eller behöva ta omtag efter ett kvarts varv, skruvarna sitter oftast också fast med hjälp av gummipackningar så att de inte trillar ner i gruset och försvinner för alltid när de skruvas ur.

  En annan skillnad är livslängden på LED-chippen om det är armaturer utan utbytbar ljuskälla. På en märkesarmatur kan man räkna med att den ska lysa i MINST 50.000h, oftast är det mycket bättre än så med en livslängd på kanske 80.000h L80 eller bättre.

  Om inget av det spelar någon roll så kan man lika gärna köpa en billig armatur och stå ut med ett gäng svordomar under montaget
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.