Byggahus.se

Vad kostade ert badrum? Med eller utan hantverkare.

 1. R
  Medlem · vg · 3 235 inlägg

  Rolle85

  Medlem
  35k.
  Gjorde jobbet själv.
  Reglat, gipsat, tätskiktat, klinkat, kaklat, kommod och dusch, toalett.
   
  • Laddar…
 2. H
  Medlem · Västra Götaland · 1 757 inlägg

  Henri

  Medlem
  Kan ha en avgörande betydelse gentemot försäkringsbolaget vid en inträffad skada i våtrum.
   
 3. R
  Medlem · vg · 3 235 inlägg

  Rolle85

  Medlem
  Innan jag renoverade mitt badrum pratade jag med mitt försäkringsbolag (länsförsäkringar). Deras bild av läget är att hemmafixare gjorde ett bättre jobb med tätskikt osv än vad hantverkare gjorde. Dvs det var mycket vanligare med problem där fackmän gjort jobbet än där prvatpersoner gör jobbet. De sa också att jag skulle ta bilder när jag satte tätskikt osv. men att de inte var några problem att jag gjorde jobbet så länge som jag dokumenterade hur jag gjorde jobbet.
  Följer man bara manualen är det inget svårare att sätta tätskikt än att tapetsera sovrummet typ..
  Sök på youtube så får ni se lite folk som rollar och trycker dit våtrumsfolie i klistret (y)
   
  • Laddar…
 4. S
  Renoverare · Västra Götaland · 1 096 inlägg

  shadowfire

  Renoverare
  52 000 kr, ~5 kvm.
  Ny planlösning, förmodad asbestsanering genom plastmatta med svartlim, nytt golvbjälklag, tilläggsisolering, omdragning av all vvs, kakel, klinker, golvvärme, takdusch, raka duschdörrar, kommod, toalett, handduksvärmare, spottar, nischer mm. Fixade rubbet själv.

  Spräckte budgeten med mer än 20000 kr då jag inte såg upp med att allt småpill VVS + allt småpill till tätskiktet kostade bäver. I budgeten räknade jag bara på stora delar och tog t.ex. inte med alla sablarns hörnbitar för tätskiktet i nischer mm (8st hörn per nisch a 100 kr/st osv).
   
  • Laddar…
 5. E
  Medlem · Skåne · 28 inlägg

  Erjo0613

  Medlem
  Ja låter som ett rimligt pris. Vi betalade ca 150 000 före ROT med allt för ca 15 kvm badrum fördelat på två badrum 10 + 5 kvm. Standard material på allt skulle jag säga. Klinkers var dyr listpris med 30% rabatt. Vi fick även sätta in shuntskåp med reglering av golvvärme eftersom vi har enrörssystem i huset. Fick också bila upp golv och byta rör pga nya dimensioner. Rev dock ut allt själva.
   
  • Laddar…
 6. F
  Medlem · uppsala · 175 inlägg

  Frankesson

  Medlem
  Lade hela jobbet på comfort och köpte möblerna utom WC stolen (vägghängd) själv på en comfort butik som sålde ut. Helkaklat med stora plattor, purus special golvbrunn, golvvärme (thermostaten pajade efter 2 år, bytt på garanti) nytt specialfönster (snedtak 1 1/2 plan) , infällda spottar, duschglas, ny golvbrunn för badkar. Handdukstork rak modell. Kaklingen är verkligen perfekt utförd och då är jag petig.

  250 lakan totalt, klart på 4 veckor.
   
  Redigerat 6 feb 2017 17:08
  • Laddar…
 7. S
  Medlem · Västernorrland · 8 inlägg

  Strömgrens

  Medlem
  Vårt gick på 30 000kr exklusive möbler. Med möbler så får man lägga till 17 000kr
  4 kvm stort och vi valde matta till vägg och golv.

  Det vi gjorde själva var att riva det gamla och satte upp OSB-skivor samt sedan repgips på alla väggar.
  Hanverkarna bytte golvbrunn, la mattan till vägg/golv, drog vvs och installerade och satte upp alla badrumsmöbler.
  Helt ok pris tycker jag.
   
  • Laddar…
 8. B
  Medlem · 122 inlägg

  Beetleboy

  Medlem
  Naturens lagar är väl samma men kulturerna skiljer sig. Nu är jag ingen globetrotter och sett alla hörn av Europa men av det jag sett verkar det ju vara väldig skillnad på vad man tycker är ok i ett badrum.
  Om vi med gemensam standard menar svensk standard blir det nog hur bra som helst för svensken men så lär det ju inte bli. Snarare en kompromiss mellan allas krav.
   
 9. U
  Medlem · 17 inlägg

  Urban1

  Medlem
  Sånt är inte EU intresserade av. Däremot att alla bananer ska vara raka och fina. :screwy:

  OnT så undrar jag hur TS o. sambo gjorde med Säker Vatten? Den borde försäkringsbolagen (nuvarande o. framtida vid ev. flytt) vara ganska intresserade av att den har följts (finns ju även BKR-reglerna men där är de kanske inte lika petiga...). För VVS krävs ju specialverktyg och korrekt handhavande numera för presskopplingar och slang (i slang) med korrekt böjar/stöd etc. samt inte minst certifiering. Kan man be en VVS-are titta på jobbet i efterhand och att man kan få det godkänt på det sättet kanske?
   
 10. R
  Medlem · vg · 3 235 inlägg

  Rolle85

  Medlem
  Säker vatten är bara ett tips på hur man kan göra, inget krav. I Göteborg får du lika mycket för huset såväl om firma gjort jobbet eller inte. Utbudet är som vanligt mycket mindre än efterfrågan.
  Jag lät en firma montera brunnen och dra vattenrören så de har jag på papper. Kostade väl 5k och det var det helt klart värt då jag slapp hyra verktyg på 2k.
   
  Redigerat 6 feb 2017 18:01
 11. C
  Medlem · Skåne · 10 inlägg

  canterbury

  Medlem

  150k

  Allt gjort av rörpulare elektriker och hantverk. Rev ut allt gjorde de. Jag bara peka. Nya väggar tät skikt etc. Inklusive kakel klinker modell dyrt. 14 kvadrat med golvvärme. Nya rör. Toa som inte var där. nytt badkar. 1 st duschhörna inr. Möbler. Nytt tak plus ventilation. Spottar. Ny el. Allt nytt. Komplett 150. Skönt och fått allt ordentligt.
   
  • Laddar…
 12. C
  Medlem · Kalmar · 53 inlägg

  cyb

  Medlem
  Vattenläcka i golvet under badrum på övervåning, 3x3m

  - Rev ut golvet in till bjälklaget och bytte, inklusive innertaket på våningen under.
  - Rev bort tretexplattor i väggar och morderniserade med gips.
  - Bytte alla vatten och avloppsrör (hantverkare)
  - Bytte fönstret och anpassade ytterfasaden till en ny mindre storlek.
  - Flytspacklat och tätskiktat samt elburen golvvärme.
  - Våtrumsväggar och våtrumsmatta (hantverkare)
  - Mindre elarbeten (delvis hantverkare)
  - Ny ventilationstrumma och isolering tak.
  - Nytt handfat och duschvägg. (Behöll stolen)

  Gick på strax över 30 000 sek allt som allt. Beror som sagt mycket extra man vill lägga på "design" och material.
   
  • Laddar…
 13. M
  Medlem · Hemma · 80 inlägg

  Mido11

  Medlem
  Den är borttagen på grund av olika skrivningar i olika standarder men nog så vettig att stoppa dit i våtzon 1 i alla fall.
   
 14. E
  Medlem · 10 inlägg
  Vi betalade drygt 160000 för 9 kvm efter rot med hantverkare. Det var dock riktigt brådis och allting gick därför löpande och inte på offert eftersom vi inte hann invänta den. I vilket fall som helst var det väl värt varenda krona. De fixade allt! Det enda vi gjorde var att beställa material (kakel, klinker, porslin och inredning, blandare osv, iofs i deras tillhörande byggbutik) och ta hem det i god tid tills hantverkarna kom. De var klara på under 3 veckor. Vi tog medvetet en firma med gott rykte men med högre pris efter att de som gjorde takomläggningen typ aldrig blev klara, slutade svara i telefon mm. Inkluderat i priset är två fönster, motsvarande storlek källarfönster och ett byte av elterminal. Dessa gick dock på knappa 15000.
   
  • Laddar…
 15. F
  Medlem · Östergötland · 135 inlägg

  Fredda112

  Medlem
  Duktiga ni e! Vi ska oxå renovera våra badrum nu, men asbest har jag aldrig tänkt på. Hur vet man om det finns asbest? Våra badrum är gammal. De kan vara från när huset byggdes, alltså 1976, MEN, det är plastmatta överallt, alltså ingen kakel och klinkers. För asbest finns bara i fogarna då fler?
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.