1 340 215 läst ·
16 362 svar
1340k läst
16,4k svar
Vad blir det för mat?
Renoverare
· Stockholm
· 19 577 inlägg
Renoverare
· Värmland
· 1 175 inlägg
Fisken är ju fermenterad, en konserveringsmetod som kräver mindre salt jämfört med saltad fisk. Jag jämför det med asiatisk fisksås som också är fermenterad fisk, väldigt mycket umami i denna, precis som i surströmming. Därför finns vi som bara älskar smaken. Men inga mängder fisk utan mer som en krydda på "klämman" precis som fisksås är en krydda i Asien.P Pappa1986 skrev:Öppnade burken och det va verkligen den jävligaste doft jag varit med om. Fy fan vad vidrigt. Gjorde ett försök med att få till det och visst va det gott men det är ju för att man helt enkelt ta bort så mycket av fisken som möjligt men vetskapen av att den där doften ligger tillsammans med det övriga goda gjorde att aptiten va i botten.
Kommer aldrig prova igen. Men löksill på istället för surströmming hade nog varit succé.
[bild]
Man behöver inte alltid krångla till det, kan bli gott ändå. Bild från helgens svamptur. Korv, bröd, senap, pepparot, surkål och rostad lök.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Renoverare
· Stockholm
· 19 577 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 19 577 inlägg
richardtenggren
Ingen-gör
· Norrlandet
· 6 614 inlägg
richardtenggren
Ingen-gör
- Norrlandet
- 6 614 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 19 577 inlägg
Bankade benfri kotlett till Snitchzel i kväll, de var inte så stora, men tjocka. Bankade de lövtunna, tog fram den vanliga stekpannan och värmde på smör.
Aha, de blev så stora.....fick ta fram en större stekpanna.
Aha, de blev så stora.....fick ta fram en större stekpanna.






