Hustrun slängde ihop en squash-curry med brytbönor. Egen squash, egna bönor. En skål med mat, möjligtvis pasta, grönsaker, utomhus på blommigt bord. Solsken, redskap, färsk persilja i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
Snigla och 7 till
  • Laddar…
Lite moule är inte fel i augustisolen

En person vid ett bord med mobil, framför en skål musslor, glas, citron och sås.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Kul att yngsta grabben börjat uppskatta det goda i livet

Barn sitter vid uteservering, tittar på mat, ostar på träbricka, avslappnad atmosfär, dagtid.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Snigla och 4 till
  • Laddar…
Dagens plock med kantareller 4kassar som är förvällda och ska bli till grytor och gott nu i höst å vinter .
 
  • Två ugnsgaller med torkande svampar på bakplåtspapper i en öppen ugn.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
  • Wow
Snigla och 11 till
  • Laddar…
P Pappa1986 skrev:
Öppnade burken och det va verkligen den jävligaste doft jag varit med om. Fy fan vad vidrigt. Gjorde ett försök med att få till det och visst va det gott men det är ju för att man helt enkelt ta bort så mycket av fisken som möjligt men vetskapen av att den där doften ligger tillsammans med det övriga goda gjorde att aptiten va i botten.
Kommer aldrig prova igen. Men löksill på istället för surströmming hade nog varit succé.
[bild]
Fisken är ju fermenterad, en konserveringsmetod som kräver mindre salt jämfört med saltad fisk. Jag jämför det med asiatisk fisksås som också är fermenterad fisk, väldigt mycket umami i denna, precis som i surströmming. Därför finns vi som bara älskar smaken. Men inga mängder fisk utan mer som en krydda på "klämman" precis som fisksås är en krydda i Asien.
 
  • Gilla
john.h och 4 till
  • Laddar…
Man behöver inte alltid krångla till det, kan bli gott ändå. Bild från helgens svamptur. Korv, bröd, senap, pepparot, surkål och rostad lök.
Friluftskök med kokta korvar i kastrull, stekpanna, tändstickor, i skogsmiljö.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Utomhus måltid med korv, surkål, bröd, senap, rostad lök, spork. Träskärbräda på mossig mark.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
Kretikos och 13 till
  • Laddar…
Ingen bild på svampen, för ni hittade väl några? 😆
 
R roli skrev:
Ingen bild på svampen, för ni hittade väl några? 😆
jodå... nog hittades det svamp alltid. Blev lite kycklingpasta med Karl-Johan till kvällen.
 
  • Gilla
4774 och 3 till
  • Laddar…
Här förbereds en sjudande hel kyckling som ska grillas i ugn om ca 50 min.
Sen blir det ris och currysås
 
  • En rå kyckling med kryddor, morötter och lök i en matlagningspanna, förberedd för tillagning.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
  • Älska
Maria T och 8 till
  • Laddar…
Kräftsoppa på skal från helgens skiva

Krämig soppa med dill, rostat bröd på tallrik, grått bord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Åsa Lund och 8 till
  • Laddar…
richardtenggren
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Kräftsoppa på skal från helgens skiva

[bild]
Malmgren äter med andra ord rester? 🤓
 
  • Gilla
  • Haha
GladanS och 2 till
  • Laddar…
richardtenggren richardtenggren skrev:
Malmgren äter med andra ord rester? 🤓
Det är bara överklassen som inte äter rester
….
 
richardtenggren richardtenggren skrev:
Malmgren äter med andra ord rester? 🤓
Det är skillnad på rester och rester ;)
 
  • Haha
Snigla och 1 till
  • Laddar…
richardtenggren
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Det är skillnad på rester och rester ;)
Är bröder också från helgen, så du behövt värma det tills det blivit mjukt igen? 🤓
Skojar, såg riktigt gott ut, även om jag är osäker om det är soppan eller bröder som lockade mest! 😂
 
richardtenggren richardtenggren skrev:
Är bröder också från helgen, så du behövt värma det tills det blivit mjukt igen? 🤓
Skojar, såg riktigt gott ut, även om jag är osäker om det är soppan eller bröder som lockade mest! 😂
Brödet är pjurfärskt från hagabageriet :D
 
  • Gilla
FredrikR och 1 till
  • Laddar…
Bankade benfri kotlett till Snitchzel i kväll, de var inte så stora, men tjocka. Bankade de lövtunna, tog fram den vanliga stekpannan och värmde på smör.
Aha, de blev så stora.....fick ta fram en större stekpanna.
 
  • Gilla
  • Haha
Hen-rik och 9 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.