1 338 600 läst ·
16 336 svar
1339k läst
16,3k svar
Vad blir det för mat?
Det kanske är en Carbonara Con Crema!B Bonzo2000 skrev:
Korvgubbe
Medlem
· Östergötland
· 1 464 inlägg
Korvgubbe
Medlem
- Östergötland
- 1 464 inlägg
Det kan du absolut göra. Det man behöver tänka på är att olika saker klarar sig olika länge i frysen, och att datumet inte "förlängs" när man fryser in det. Är det bäst före imorgon på köttet så kommer det vara "bäst före imorgon" den dagen du påbörjar upptiningen. Sen är "bäst före" bara en rekommendation, Titta, Lukta, Smaka, är i slutändan ändå en väldigt bra regel. "Sista förbrukningsdag" är dock något annat.Storsockret skrev:
Ser fram emot middagen, har väntat hela veckan på att köra en favorit i repris. Slängde ner några stjälkar koriander så det blir spännande.
[bild]
Funderade föresten på om det finns nåt som förhindrar att man gör den här paketeringen och sedan fryser in? Brukar försöka passa på att köpa kött med kort datum och sen frysa in, tänkte att man kunde göra jobbet redan i det skedet. Varken kryddor, smör eller vitlök borde väl bli kasst menar jag?
Hade jag gjort det hemma åt mig själv så hade jag nog stödfryst köttet först, gjort ett färdigt kryddsmör och stöpt köttet i det innan jag förpackade och frös in det. Mest för att ge så bra förutsättningar som möjligt för att undvika frysskador och få en jämn genomfrysning.
Den är äkta. Körde massa pecorino på allt, därav blekheten.B Bonzo2000 skrev:
ullberg
Verktygstokig
· Stockholm
· 3 995 inlägg
ullberg
Verktygstokig
- Stockholm
- 3 995 inlägg
Även vi gjorde carbonara igår, inga bilder dock, och jag tycker det blir bra med ett helt ägg och en gula, om rimligt stora ägg tycker jag det räcker till 2p.
Sen håller jag mig borta från om det är rätt enligt gamla traditioner - men det är rätt för mig, på samma sätt som jag föredrar panchetta eller bacon över Guanciale, igår blev det bacon, och gärna slår i vermouth el. vitt vin mot slutet av stekningen som får koka ihop med fettet, igår blev det en skvätt av varje - och en i kocken…
/U
Sen håller jag mig borta från om det är rätt enligt gamla traditioner - men det är rätt för mig, på samma sätt som jag föredrar panchetta eller bacon över Guanciale, igår blev det bacon, och gärna slår i vermouth el. vitt vin mot slutet av stekningen som får koka ihop med fettet, igår blev det en skvätt av varje - och en i kocken…
/U
Gissa förrätten idag @AndersMalmgren 
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Renoverare
· Stockholm
· 19 577 inlägg


