Byggahus.se

Vad är det för insekt?

344 läst  5 svar

 1. M
  Medlem Nivå 3
  Senaste månaden har jag börjat hitta den här typen av kryp inomhus. Man ser de lite på bottenplan. Någon som vet vad det är för kryp? Har sett att det finns även utomhus. Det som är lustigt är att de verkar släppa greppet om den kryper på väggen och trillar ner och låtsas vara död när man närmar sig den eller vill plocka bort den t ex hushållspapper . Helt otroligt.
   
 2. harry73
  Allvetare · Nivå 22
  Hade samma inne hos oss. Kom precis tillbacka från semester och trodde först det kunde vara vägglös, men en närbild med telefonen gjorde tydligt att det intr var det.
   
 3. jac
  Medlem · Nivå 14
  • Laddar…
 4. Anna_H
  Husägare · Nivå 18
  Håller med "jac". Tänkte på Snytbagge (som också är en vivel), men den är större och har lite gula fläckar.
   
 5. jac
  Medlem · Nivå 14
  Enligt Wikipedia så består Vivel familjen av över 60 000 arter varav 500 finns i sverige så att dra till med "Vivel" funkar ganska ofta. ;)

  Min första tanke var också "Snytbagge" men det stämde inte riktigt med bilderna när jag letade. Hursomhelst så tror jag inte att någon av dessa Vivlar gör någon skada inomhus, möjligen att de skulle kunna tugga på någon specifik krukväxt.
   
  • Laddar…
 6. M
  Medlem Nivå 3
  Fick ungefär samma svar från anticimex. Inga skadedjur men likförbannad jobbigt att se de krypa fritt på kvällen när man sitter och tityar på tv
   
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka