Utetrappa

11k läst  18 svar

Sida 1 av 2
 1. M
  Medlem Nivå 7
  Hej! Vet inte om jag landade i rätt tråd men jag provar här.

  Vår gjutna trappa har blivit förstörd. Någon här som har tips på vad vi kan göra??
   
 2. pinebar
  Medlem Nivå 11
  Tvätta, spackla iordning och sedan måla eller lägga på Duratrapp eller motsvarande kan ju vara två sätt att lösa det. Vi valde att måla, för att Duratrapp var rätt dyrt.
   
 3. M
  Medlem Nivå 7
  Min sambo är lite "anti" att måla det för tror inte det håller så bra. Har det målade hållit bra för er? Några tips för att få det att hålla bättre??
   
 4. H
  Medlem · Nivå 9
  Har ni saltat trappen på vintern?
   
 5. M
  Medlem Nivå 7
  Inte "vi" men jag! Jag blev irriterad på sambon som inte skottade trappan när jag var höggravid. =P
  Och jag visste inte att salt vittrade sönder betong. =( Nu vet jag det!
   
 6. I
  Medlem Nivå 1
  Jag behöver också fixa till min trappa! Ommålning är det som gäller, men vad för slags "spackel" använder man att laga det trasiga med?
   
 7. H
  Medlem · Nivå 9
  Börja isåfall med att högtryckstvätta trappan. Låt den torka en dag och prima sedan med Finjas primer. Efter det spacklar/lagar ni trappen med Finja Laga Ute. Eftervattna lagningarna i tre dagar. Efter 3-4 veckor kan ni måla trappan med tvåkomponents epoxigolvfärg med halkskydd inblandat. Salta aldrig mer trappan (eller ens nära trappan) oavsett om ni målar eller ej.
   
 8. M
  Medlem Nivå 7
  Hur har er färg hållit?
   
 9. F
  Medlem Nivå 3
  eller varför inte klä in trappen med t.ex. skifferplattor eller liknande - så blir det ju snyggare oxå (en smaksak förstås...)

  /F
   
 10. K
  Medlem Nivå 10
  Eller med tryckimpregnerade bräder? Kanske tjärade?
   
 11. P
  Medlem Nivå 6
  Jag håller på och lagar min trappa med Husfix. Sen funderar jag på att måla de lodräta ytorna och lägga något ovanpå trappstegen. Borde ju gå att göra en egen variant på "duracoat" med tex husfix + sten i lämplig storlek?
   
 12. J
  Medlem Nivå 1
  Vi har lagt DuraTrapp på vår trappa. Verkligen värt pengarna! Trappan blir som ny och är halksäker. Vi la på det för 6 år sedan och trappan är lika fin idag, har till och med saltat och högtrycktstvättat den.
  Använda fix, hade jag inte gjort. Det kommer att släppa från trappan.
   
 13. P
  Medlem Nivå 6
  Varför tror du att Husfix släpper från trappan? Det är för utomhusbruk och tex sätta fast klinkers med. Och till lagningar etc. Jag har mycket svårt att tro att det inte skulle hålla. :)
   
 14. J
  Medlem Nivå 1
  Duratrapps spackel är inte vattenbaserat, det innehåller epoxy. Vatten fryser men det gör inte epoxy, därför är min uppfattning att Duratrapp håller bättre. Vår trappa är fin än!
   
 15. J
  Medlem Nivå 1
  Vad är bäst att tvätta en trappa med alger med?
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: