Byggahus.se

Underspikning pulpettak.

 1. M
  Medlem Nivå 1
  Hej, hur löser man mötet som bilden visar. Det är en byggsats som tyvärr saknar beskrivning när det gäller pulpettak.

  Den röda pilen är gavelsidan och den salas med reglar 28x70 och sedan 3st plank 22x120 i pilens riktning. Hur möter man sedan den främre underspikningen? (Blå pil) Takstolen som sticker ut är 100mm från underkant till undersidan råsponten. Så det kommer bli en nivåskillnad ifall man skulle heta hörnet. Vid takfotsidan släpper man ut panelen i en liten trekant så där är det inga problem. Är det någon som har en bild på hu det kan se ut?
   
 2. F
  Medlem Nivå 6
  Är du säker på att du ska ha något alls på undersidan vid röda pilen? Vi köpte byggsats, frigga med pulpettak, och det var inget om något undertak där. En 45x70 för att fästa vindskivorna i sattes dock under sponten vid gavlarna. Brädorna på framsidan, blå pil, löpte mellan yttersta takstolarna.
   
  • Laddar…
 3. M
  Medlem Nivå 1
  Ja, gavelutsticket skall ha underspikning. (Röd pil) Det är beskrivet, medskickat samt finns med på plocklistan. Dock är beskrivningen för ett sadeltak.
   
  • Laddar…
 4. F
  Medlem Nivå 6
  Precis, lät som vanlig inklädnad vid takfot på sadeltak, det där vid röda pilen. Tror du får antingen bygga samma distans som takstolarna så sida och front möts—takstolarna är väl inte 70–eller skippa inklädnaden på gavlar. Tycker själv det såg skumt ut utan inklädnad, men vindskivorna runt gör att det blir bra intryck av helheten. Se exempel nedan

  Men det bästa är ju att ringa tillverkaren, vem är det? och säga att du saknar instrux för detta!

  Exempel:
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  upload_2018-9-2_15-46-42.jpeg
   
 5. H
  Verktygstokig · Nivå 9
  Jag Sala på med lika storlek som takstolarna för att få takfot i samma höjd.