personstarthumb-up

Trekants skruvmejsel

12k läst  15 svar

 1. L
  Medlem Nivå 7
  Hej,

  Kanske fel forum men kaffekokaren har pajat och jag tänkte se om jag kunde laga den. Dock är alla skruvar med en invändig trekantsskalle. Provade med spårmejsel men den var för klen.

  Jag har sett dessa i många andra elektroniska produkter men kan inte hitta verktyget tex Mc Donalds leksaker.

  Vet inte om den heter tribun

  Var kan man få tag på en sådan skruvmejsel.
   
 2. M
  Medlem Nivå 9
 3. Patrik_Hed
  Medlem Nivå 15
  "Obs - kolla länken till forumet, möjlighet finns att låna en mejsel gratis, sedan skickar du hem den till nästa som skrivit upp sig på lånelistan."

  Haha Varför ska man göra sig det besväret när man bara kan köpa sig en egen mejsel för 50-80 kr? Det är ju inte som att det kostar 800 kr. :wow:

  //Patrik
   
 4. M
  Medlem Nivå 9
  Har du aldrig jobbat åt privatpersoner Patrik_Hed? Det finns dom som gärna lägger 2 timmars arbete för att spara 50kr ;)
   
 5. F
  Medlem Nivå 5
  Redigerat 12 jul 2010 02:16
 6. L
  Medlem Nivå 7

  Den verka stämma. Dock skulle jag vilja ha en lös mejsel eftersom bitsstorleken inte går in i hålrummet till en av skruvarna.
   
 7. C
  Medlem · Nivå 13
  Har du en Biltema i närheten så kan det vara värt och kolla på deras bitslådor. Finns bla en låda med specialbits och låsbits.
   
 8. M
  Medlem Nivå 11
  annars har du en dremel med kapskiva kan du köra ner ett spår i skallen. o ta en vanlig skruvmejsel sen. dock måste man ha plats för dremlen...
   
 9. L
  Medlem Nivå 7
  Det är just det som är problemet...

  Jag fattar inte varför den är så svår att få tag i. Jag har sett dom skruvarna i alla fall i fyra olika teknikprodukter...

  Märkligt...
   
 10. J
  Medlem · Nivå 9
  Jag skulle köpa en torx-mejsel i lämplig storlek och sedan fila till den för "trekant" med en järnfil i skruvstädet.
   
 11. Fotografen
  Medlem · Nivå 15
  Bra att fila till en vanlig mejsel.
   
 12. A
  Medlem Nivå 1
  Hade det varit jag så hade jag köpt en ny kaffebryggare. finns nya för en tvåhundring:wow:
   
 13. B
  Medlem Nivå 4
 14. L
  Medlem Nivå 7
  Tack för alla svar.

  Det blev att jag slipade till en skruvmejsel. Det fungerade bra. Jag gillar dock att ha riktiga verktyg och eftersom jag även älskar att skruva isär saker så kände jag att jag skulle ha nytta av just det här verktyget.

  Det hade därför varit kul om någon visste varför det i stort sett är omöjligt att få tag i en mejsel, bits verkar gå men det är inte många som säljer den...
   
 15. Bjurran
  Medlem Nivå 9
  Att den inte finns såpass lättillgänglig är väl med samma baktanke som torx hade från början, just att konsumenterna inte ska in och skruva i sakerna själva.
  Prata med närmaste verktygsåterförsäljare så kan de alla gånger kolla upp något fint litet set åt dig om det behövs igen.
   

Hej där! så kan du också ställa frågor i forumet. :love: