Byggahus.se

Tog tjänstledigt ett år och byggde till själva

7k läst  37 svar

 1. T
  Lösvirkesbyggare · Nivå 12
  Ja det säger ju bara att det var någon som försökte blåsa dig med en dyr offert.
   
  • Laddar…
 2. S
  Medlem Nivå 8
  Väldigt intressant och något jag själv har funderat på. Dock en sak som ställer till det är ju om man har småbarn. Då går det ju åt minst en förälder för att ta hand om barnen medan den andra jobbar. När du är tjänstledig har du ju inte möjlighet att lämnar barn på förskola. Måste du leja bort barnpassningen privat för att båda ska snickra börjar det direkt att kosta en massa.
  Sen får man ju i alla fall i början räkna med att man jobbar mycket långsammare än en van snickare som inte behöver fnula och fundera inför varje moment. nu verkar ju dessa personer haft kontakt med någon snickarkunnig släkting som kunde hjälpa till med de svåra momenten, vilket kan vara helt avgörande.
   
  • Laddar…
 3. T
  Husägare · Nivå 9
  Ja, det är stor skillnad om man har barn eller inte. Jag har flera gånger funderat på att ta tjänstledigt och renovera upp huset på riktigt. Men det faller alltid platt i och med att man har kidsen och då inte har rätt till förskolan. Och när barnen har blivit så stora så de är helt självgående så har man väl tappat den där stora orken man hade när man var yngre :) :seenoevil:
  Istället får man glädjas åt att man har barn... :)
   
  • Laddar…
 4. H
  Medlem Nivå 7
  Jag är ju ganska så övertygad om att "gör det själv" i Sverige är så enormt stor på grund av skatten på arbete.
  Skatten gör att lönen är lägre och det kostar mera att anlita någon annan att göra det man kan göra själv.

  I länder med låg skat får man ut mer av lönen och låg skatt ihop med högre lönespridning gör att det kostar betydligt mindre att anlita någon.
   
 5. Stl
  Medlem · Nivå 3
  Det är skillnad på "stomrest" och "nästan klart". Lägg på 200 000 kr för ett nytt tak och du får en skillnad på just ett stomrest och ett nästan klart hus om du gör det själv, med den kompetens och ihärdighet detta par uppvisat.
  Grattis till de båda!
   
 6. T
  Lösvirkesbyggare · Nivå 12
  Tiden är ju också pengar hade paret tagit in två snickare som gjort stommen på timme så hade dom både tjänat pengar och en väldigt massa tid.
   
 7. Stl
  Medlem · Nivå 3
  Av filmen framgår att de använde en snickare till just stommen, men vad vi utomstående aldrig kan värdera är ju den tillfredsställelse paret känner när de varje dag lär sig nya saker och ser vad de egna händerna kan åstadkomma.
  Jag jobbade själv i ett akademikeryrke i hela mitt yrkesliv, renoverade några lägenheter, ett hus och fixade några båtar.
  Men några av de bästa åren i mitt liv var när jag fick ett avgångsvederlag (för välbetald i ett företag i ekonomisk kris) och kunde sluta jobba vid 63 års ålder. Då köpte jag ett 60-talshus som jag nu renoverat. Jag tog in yrkesmän för el, koppling av vattnet och läggning av nytt tak. I övrigt gjorde jag allt själv och är jäkligt stolt över mitt jobb, eftersom jag vet att det är noggrannt och samvetsgrant utfört.
  Det går inte att sätta ett pris i kronor på det.
   
 8. C
  Självbyggare · Nivå 6
  Försök få tag i snickare runt Göteborg som gör sådana projekt på timma, stort sett omöjligt
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: