Byggahus.se

Tillverkare, G4 LED

 1. zno
  Medlem Nivå 7
  Någon som har koll på tillverkare/specs på den här LED-lampan?
   
 2. E
  Medlem · Nivå 11
 3. S
  Medlem · Nivå 7
  Det skall framgå av CE-märkning på enheten, eller om det bara inte går att få dit, på dess förpackning/bifogade dokumentation.

  Om den är tillverkad utanför EU:s handelsområde räknas importören till området som tillverkare, och skall anges såsom sådan.

  Det är denna "tillverkare" som är skyldig att ha underlag för att bevisa att prylen uppfyller kraven för att få CE-märkas, och att dessa underlag arkiveras minst 10 år efter att enheten funnits på marknaden. Exempelvis elsäkerhetsverket har rätt att begära kopia av dessa underlag. "Tillverkaren" utfärdar med stöd av sitt underlag ett "CE-intyg om överensstämmelse", ett dokument som skall bifogas varje såld enhet, som identifierar enheten i fråga entydigt (Namn, typnummer etc) och oförväxelbart, talar om hur den får användas (vått, torrt, sjukvårdsmiljö, livsuppehållande, explosivtmiljö, ...), och vilka normer som den provats mot. Dokumentet skall också tydligt ange '"tillverkaren" med namn och full postadress.

  "Tillverkaren" bär ansvaret för produkten. Att fabriken in ett 3:e land trycker dit CE-märke innebär inte att de tar, eller kan ta, något ansvar inom Europa.
   
g4 led