Byggahus.se

Täcka hål från hålborr

4k läst  7 svar

 1. H
  Medlem Nivå 1
  Hej,

  Jag har tillverkat ett gäng hemmagjorda retrolampor av gamla trätunnor, fotogenlampor och liknande. För att få in lamphållaren var jag tvungen att göra hål i botten av min "lampbaser" med en hålborr. Lamporna är nu färdiga förutom de stora hålen i botten av mina lampor som jag nu vill täcka över. Har ni några tips på vad jag kan använda mig av?

  Hålen är ca 40mm i diameter och jag tänker mig något relativt mörkt och tunt material i en plats- och textilblandning. Jag föreställer mig att skivan (eller vad det nu blir) kommer kännas i princip som sammet. Skicka gärna länkar till era förslag!

  Stort tack på förhand!
   
 2. KnockOnWood
  Husägare · Nivå 25
  En bild på underverken skulle nog underlätta :)

  Om det är bordslampor som står upp syns väl inte hålet i botten ändå?
   
 3. H
  Medlem Nivå 1
  Jag har för tillfället ingen möjlighet att ta någon bild eftersom jag har lamporna i min stuga dit jag ska till helgen och skulle vilja ta med mig mattan/skivan. Som du säger är hålet egentligen i botten men jag är ute efter perfektion med mina lampor ;)
   
 4. H
  Medlem Nivå 1
 5. H
  Medlem Nivå 1
  Hej allihop!

  Tänkte bara meddela att jag fortfarande inte vet vad jag ska köpa varpå jag skulle bli väldigt tacksam för svar under dagen!
   
 6. KnockOnWood
  Husägare · Nivå 25
  Hej själv och välkommen till Bygga Hus-forumet!

  Eftersom de uppborrade hålen ändå inte syns när lampan står på plats är det väl inte mer bråttom än att du kan ta lite bilder på de aktuella "lamporna".

  Men här kommer ett enkelt skott från höften:
  Klipp till en bit kartong som en rundel lite större än hålet.
  Kläd den med lite mörkt tyg av en sort som du gillar, tilltaget så att det kan vikas runt kanten och klistras på baksidan.
  Klistra fast den sålunda tillverkade "i princip som sammet" täckskivan, eller fäst med dubbelhäftande tejp.

  Klart :)
   
  • Laddar…
 7. whork
  Husägare · Nivå 8
  Alternativt så sågar du ut en plugg i samma material som du tillverkade lampan i, i samma diameter som hålet i lampan. Stick in i hålet, limma.
   
 8. KnockOnWood
  Husägare · Nivå 25
  Hur som helst börjar det bli hög tid för TS att återrapportera!
   
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka