Svartmögel

36k läst  33 svar

 1. L
  Anonym
  Det är fukt som orsakar mögel. Orsaken kommer aldrig att vara på grund av att det inte städas. Bekanta hade samma problem, mögel i badrum. Husvärden mätte fukthalt och ventilation, inget fel. Han klaga till kommunen som tvinga till ett nytt test. Även detta visa negativt. Man satte då upp en pax fläkt och problemet försvann.....
   
 2. P
  Medlem Nivå 1
  Klorin dödar den mikrobiella växten, celler och sporer som redan bildats finns kvar.
  Mögel sprider sig inte om det inte finns platser där tillväxtkreterier är uppfyllda. Men visst sporer från en skadeplats kan gro om de träffar en annan skadeplats.
  För tillväxt måste det finnas tillräckligt mycket fukt (Rf <70% eller FK <17%), dessutom rätt temperatur (optimum 18-24C), passande PH (5-7) och tillgång till näring.
  Död torr påväxt lämnar från sig sönderfallande celldelar, dessa innehåller samma ämnen som emmisioner från levande påväxt.
   
 3. P
  Medlem Nivå 1
  Påväxt på kakelfogar är sällan från någon av de kända problemorganismerna. Missfärgning på fogar i badrum/duschrum är oftast alger.
   
  • Laddar…
 4. P
  Medlem Nivå 1
  Sporer från många olika typer av mikroorganismer finns alltid i luften oavsett var på jorden man är. Smuts och duschvatten ger näring till missfärgade påväxt (ofta alger).
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: