Byggahus.se

Spotlights i långsmalt badrum

172 läst  3 svar

 1. Misacsson
  Medlem Nivå 6
 2. B
  Medlem · Nivå 18
  Jag tror att 2 eller 3 blir lagom beroende om det är normalt att belysningen ovanför handfatet är tänd eller inte. En bit innanför dörren så att den lyser in i utrymmet till vänster om toaletten (få bra städljus där) och sen en borta vid duschen, samt då möjligen en mellan de två.

  P.S. Är det inte lite väl trångt till höger om toaletten för att komma åt att städa där?
   
 3. Misacsson
  Medlem Nivå 6
  Tack, finns det någon tumregel för antal spottar? Vilken spridning på ljuset tänker du dig då?

  Kan hålla med om att det är lite tight. Renovering där stambytet behåller tidigare rörs placering. Kanske kan justeras något, ska se efter.
   
 4. B
  Medlem · Nivå 18
  Hide-a-lite har en bra guide för privatpersoner på sin webbplats, med exempel på placering och spottar som man sen kan slå upp för att se spridningsvinklar och ljusstyrka. Deras rekommendation är en spott per 1,5 kvm golvyta i badrum och att man kan minska ner det om man ersätter spottar med annan belysning, typ spegelbelysning. Men för bra allmänbelysning bör man välja stor spridningsvinkel för med liten får man mest en upplyst fläck i golvet.

  En tumregel är att toaletten behöver ett utrymme på 80 cm och där den då placeras i mitten. Vi har 75 cm på vår gästtoalett med toaletten lite mer åt ena hållet och det är lite besvärligt att städa på ena sidan, men visst går det.
   
  • Laddar…
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka