Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Skillnader på kallasfalt och tips vid lagning?

 1. S
  Medlem · västra götaland · 46 inlägg

  stefan_o

  Medlem
  Garageinfarten lagd 1990 har fått några svackor på 0-3 cm.
  Förra året fixade jag till det runt brunnen i vändplan som vi delar med grannen, använde kallasfalt från Jula och asfaltkitt från ByggMax för att limma kanterna.

  Initialt var det mjukt men nu ett år efteråt är det stenhårt.

  I år har jag rensat bort grus/gräs som lagt sig i sänkor mot aco-dränen som vi har 4 meter av. Testade en ny variant, först sopa bort allt oönskat med sop och stål borste.
  Grundade med asfaltklister från ByggMax, lade ut kallasfalten och använde en liten slägga samt en stump av en I-balk för att komprimera kallasfalten.
  Slutligen försökte jag limma kanterna direkt med asfaltkitt (det var en solig och varm dag) men då flyttade jag på asfaltstenen så istället använde jag asfaltlim till kanterna för då låg asfaltstenen/gruset stilla.
  Troligen är det smartare att lägga kallasfalten, vänta några dagar och sedan limma kanterna med asfaltkitt för jag gissar att det "torkar/härdar" fortare med kitt.
  Diesel användes för att då och då rengöra verktygen vilket proffsen sägs göra vid asfaltering. Slutsanering skedde mha lacknafta (white spirit).

  Q1 PRISER och SKILLNADER
  Har sett att priserna på kallasfalt varierar från säg 250 kr till 800 kr för en burk på 20 kg och då undrar jag vad som kan skilja?
  Tid innan det blir hårt, hållbarheten eller vad kan motivera dessa skillnader i kg-pris.

  Q2 TIPS
  Är det någon annan som har erfarenheter att laga asfalterade garageinfarter som kan ge tips?

  //Stefan
   
  Redigerat 30 jul 2010 13:53
 2. N
  Medlem · Skaraborg · 291 inlägg

  nypon

  Medlem
  Skiljer väldigt mycket i prisklass och de som använder det säger även att skillnaden är stor, så initialt får du nog vad du betalar för med vissa reservationer så klart.

  Nästa alternativ är gjutasfalt för sprickor och liknande, men har ju en helt annan struktur är vanlig- och kallasfalt.

  Personligen gillar jag inte kallasfalt och tycker det är värdelöst, men så håller jag ju på med varmt hela dagarna så lite partisk är man ju.

  Verkar dock som du kommit på ett bra sätt så kör på det, tänk på att rengöra ytan ordenligt innan och klistra gärna någon dag innan för bästa "klibb effekt"
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.