Byggahus.se

Skarva i kabellist

 1. Mikael_L
  Medlem · Nivå 25
  Jag vet också att det körs för fort på vägarna, jättemånga ...
   
 2. Mikael_L
  Medlem · Nivå 25
  Förbjudet
   
  • Laddar…
 3. J
  Medlem · Nivå 16
  Svar på ditt """ att T-koppla i en list 3m upp i taket. Vill bara veta vad som gäller."""" för att göra en lång historia kort, sätt en sockeldosa mot golvet och sockelkanal dikt mot den, se kan du gå upp med en list eller kabel från dito, fullt legalt och i enlighet med alla bestämmelser som det hänvisas till av en del elektriker eller inte elektriker som svarar dig på forumet , Den får det kopplas hur som helst i , så kör på bara. Sök bara bara på en sådan med """ sockeldosa """ har du behov av ett vägguttag vid avgreningen så finns det den typen med.
   
 4. GK100
  Medlem · Nivå 22
  Förvirra nu inte TS som efter allt skrivande i tråden hamnat i en rimlig slutsats.

   
 5. J
  Medlem · Nivå 16
  Har du någon annan legal lösning inom det elektriska arbetet och reglverket , så fram med det, och säg inte något om det jag skriver för det är helt riktigt och inget annat.
   
 6. Bo.Siltberg
  Hobbyelektriker · Nivå 25
  Du missar frågan huruvida kanalen är godkänd för enkelisolerade ledare. TS uppger att hans kanal inte är det, så han måste använda kabel i kanalen och göra kopplingar i dosor. Det är visserligen inte fel att använda kanaler och sockeldosor för att få en kabelförläggning snygg, men det tillför ingenting i frågan om vad som är tillåtet så ditt raljerande rinner ut i sanden.
   
 7. GK100
  Medlem · Nivå 22
  Det enda jag var ute efter var att du inte behöver förvirra med diverse text som inte hjälper TS i frågan och där denne redan kommit fram till att det här är lämpligt med konventionella dosor. Du behöver heller inte vara så snarstucken så fort någon skriver något du lätt missuppfattar som angrepp.
   
 8. J
  Medlem · Nivå 16
  Har inte kommenterat det med enkelisolering eller kabel , det var det med kabelränna och koppling till annan plats från den. och inget annat.
  Konventionella är nog inget som TS vill ha , stora/klumpiga , därav det med golvsockeldosa som mallar in på ett bra sätt, är det fel så säg till
   
 9. Bo.Siltberg
  Hobbyelektriker · Nivå 25
  Eftersom du @jonaserik anmärker på tidigare svar så måste du själva vara tydligt med vad du anser är korrekt och inte. Det var du inte i ditt inlägg #33. Det kan anses i vissa stycken vara felaktigt beroende på vad du menar och vad du invänder mot i tidigare svar. Hur vill du att kabelränna ska sättas i detta sammanhang?
   
 10. J
  Medlem · Nivå 16
  Nu är det så att i vissa fall så kommer det en massa om regelboken från en del som inte har installationsvana utan bara hänvisar till regelboken kapitel si/så, du får inte göra det eller det, finner det absurt att senare i tråden kommer det ATT gör så här så blir det bra. Det är liksom lite av en dubbelmoral i mycket av EL-delen. Nu finns det dom som har en livstid med att installera EL och oerhörda kompitenser i ämnet, dom ska vi vara rädda om, så låt dom som kan och vet komma till tals utan att för den del skriva någon på näsan med något hit eller dit. tror nog att fler som läser det här håller med mig, sen att det finns dom som tar sig är inget att förvåna sig om. Tror nog TS har fått så mycket info i detta, så hen har klart för sig vad som gäller det med kabelkanal.
   
 11. Bo.Siltberg
  Hobbyelektriker · Nivå 25
  Du talar i gåtor. Kläm fram konkret vad du vänder dig emot och vilka uppgifter du anser felaktiga, vad du anser rätt, vilka som ska vara tysta - eller var tyst själv. Du inger inget förtroende här. Erfarenhet är inte likställd med kunskap. Och lär dig stava på Svenska.
   
 12. E
  Medlem Nivå 8
  Jag tror Jan-Erik försöker säga att det är dosor som gäller, men dessa blir ju då synliga.

  Förr, och kanske i andra länder var man nog mer villig att använda mer estetiskt tilltalande lösningar på bekostnad av elsäkerhet.

  Men det var då de, vill man nu får man göra det på egen risk, och alla kopplingar ska man kunna komma åt för inspektion.