Byggahus.se

Skadad uppfart av container

 1. A
  Medlem Nivå 7
 2. F
  Hobbyelektriker Nivå 11
  Tråkigt, men en container har sällan gummihjul och de kan bli rejält tunga. Rent spontant så tror jag inte en villauppfart är dimensionerad för vikten som kan uppstå.
   
 3. A
  Medlem Nivå 7
  Då borde man ju sätta något under som stöttar upp och fördelar vikten på underlaget. Är ju inte direkt första gången de sätter upp container på någons uppfart.
   
 4. T
  Medlem · Nivå 10
  Containern rullar alltid när man tömmer dem om det är en lång låg variant. Att fylla igen de två fördjupningarna med ny asfalt kommer se sämre ut än och låta dem va kvar.
  Hur vill du att företaget ska ta ansvar?
   
  • Laddar…
 5. A
  Medlem Nivå 7
  Ja man räknar ju med att det inte ska se värre ut än innan de utförde jobbet. Inväntar svar från företaget. Ja som du säger så kanske set ser fult ut om de lägger 2 fläckar med asfalt där det är försänkningar. Så jag antar att ett prisavdrag på takbytet vore rimligt
   
 6. T
  Medlem · Nivå 10
  Svårt att undvika skador med container, att undvika skador kostar pengar eller tid.
   
 7. Bart
  Medlem · Nivå 9
  Jag har fått en liknande skada från en grävmaskin åtgärdad på uppfarten. Det ser sämre ut än vad gropen gjorde. Så mitt råd är att inte försöka åtgärda. En riktigt varm sommardag kan man försöka trycka ut skillnaderna lite med en slägga eller liknande. Det vet jag att ena grannen gjorde efter ett stödben tryckt till asfalten. Blev inte perfekt men hyggligt bra.
   
 8. A
  Medlem Nivå 7
  Tror inte det skulle vara så svårt att bara sätt något under där asfalten tryckts ner. Men jag är ingen containerexpert. Men som jag ser det så borde ett företag som gör detta dagligen rimligtvis ha någon hum om att en fet container full med takpannor kan trycka ner asfalten.
   
 9. T
  Medlem · Nivå 10
  Nej inte svårt ( lägga två rader av plywood som man rullar ut den på) men det kostar tid och pengar därför struntas det i det. Svårt att se att du kan säga nej till en lokal ifyllning om företaget erbjuder det då det är standard förfarande vi asfaltskador.
   
 10. L
  Medlem · Nivå 4
  Såga upp och fäll ner två brunnslock. Kan bli kul när någon senare ska lista ut vad dom brunnarna gör där.
   
 11. harry73
  Allvetare · Nivå 23
  Jag har svårt att se hur detta ska vara entreprenörens ansvar, men det beror kanske på avtalet.
   
  • Laddar…
 12. P
  Medlem · Nivå 5
  Om det är ett takbyte köpt som totalentreprenad så ligger det på entreprenören.
  Tror dock ts får svårt att få igenom vettig kompensation.
   
 13. harry73
  Allvetare · Nivå 23
  Det borde vara ts ansvar att se till att uppfarten har tillräckligt bärighet. Att han får dessa skador under vintern när asfalttemperaturen ligger rund nollstrecket, gör att jag förmodar att det finns bara ett tunt lager asfalt på dåligt underlag.
  Entreprenören behöver inte förvänta sig så dålig bärighet.
  Dessutom kan man förvänta sig att asfalt slits något när man använder det. Och små märken efter en tung container är just slitage.
  Dessutom finns det ingen rimlig åtgärd entreprenören kan göra förr att åtgärda problemet. Det är ett kosmetiskt problem och alla (rimliga) åtgärder gör att det ser sämre ut.
   
 14. Alfredo
  Besserwisser · Nivå 19
  Fast vet vi att TS ens var medveten om att de tänkte ställa en container där? Om man beställer ett komplett takbyte tycker jag nog spontant att entreprenören måste ta ansvar för att de moment denne vidtar inte orsakar skador.
   
 15. S
  Medlem · Nivå 13
  Vem som bär ansvaret kan ju diskuteras men den som körde ut containern borde rimligtvis veta hur det kan bli och rusta sig därefter. Nå remsor plåt kan inte vara så besvärligt att ha med sig men det är klart. Då måste man kanske lämna hytten.......