Byggahus.se

Singel eller makadam

 1. A
  Medlem Nivå 1
  Hej,

  Jag beställde ett lastbilslass med makadam 8-16 till ett carport/garageprojekt vilket levererades till mig när jag inte var hemma. När jag kom hem blev jag dock lite brydd då jag tror att jag fått gårdssingel 8-16 istället för makadam 8-16. I min värld är makadam krossat berg och inte så här runt och fint som det gruset jag fått är. Entreprenören som levererat detta hävdar med en dåres envishet att det är makadam vilket gör mig ännu mer brydd. Jag ska ha detta under plintarna och vill givetvis kunna komprimera det vilket inte går med just gårdssingel per definition.
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  15707059667634198594246514782605.jpg

  Så alla experter här på Byggahus visst är det inte makadam jag fått?
   
 2. A
  Medlem Nivå 6
  Jag kallar det inte makadam...
   
 3. D
  Medlem · Nivå 20
  Det är inte makadam. Naturgrus brukar vara dyrare. De måste ha levererat fel.
   
 4. X
  Medlem Nivå 9
  Det är rätt, det där är inte makadam.
  "Skillnaden mellan makadam och singel, bortsett från stenens geologiska sammansättning, är att makadam har en ojämn kornform medan singel har en rundad form. Det innebär att makadam är betydligt mer stabilt när det packas, eftersom makadamkornen låser varandra till skillnad från singelkornen som tenderar att glida."
   
  • Laddar…
 5. G
  Medlem Nivå 3
  Det stämmer att det inte är makadam. Men varken makadam eller singel går att komprimera. Skillnaden är att makadam ligger mer stilla, men eftersom du ska ha det i plinthål kan jag inte se att detta ska vara något problem att använda.