Shaker - en inredningsstil

657 läst  3 svar

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 8
  Frikyrkorörelsen shakers fanns uteslutande i USA. De var skickliga möbelsnickare och trots att den kyrkliga rörelsen shakers idag nästan är utdöd, blomstrar deras inredningsstil som aldrig förr.

  Du kan läsa artikeln här: Shaker - en inredningsstil
   
 2. E
  Anonym
  Skrivet av: billy_baver

  För den som är uppvuxen i "en småländsk stad med tolv kyrkor men inget systembolag " är det sällsamt att se denna hausse i renskrubbad fanatism.

  Jag ifrågasätter att shakersrörelsen är utslocknad. "Nästan" utdöd påstår däremot flera källor, vilket ju är illa nog men ändå inte riktigt samma sak. Den som forskar vidare hittar Sabbathday Lake Shaker Village (http://www.shaker.lib.me.us/ och http://www.maineshakers.com/default.html) som än idag bemödar sig om sitt rykte. Av hemsidan att döma hade man schemalagda aktiviteter (för turister) så sent som hösten 2013.

  Den deprimerande statistiken kan tillskrivas samfundets krav på sina medlemmar att leva i celibat. Därför kan de "bli fler" endast genom en ytterst blygsam missionsverksamhet. Så mycket mer livaktiga är "samfundskusinen" Amish , som faktiskt (enligt Wikipedia) lär räkna närmare 300.000 aktiva troende. http://amishoriginals.net/ Historien förtäljer icke om möbelhandlarna är inräknade ...
   
 3. Marlen Eskilsson
  Administrator · Nivå 20
  Du har rätt, jag omformulerar!
   
 4. E
  Anonym
  Skrivet av: Snickarn

  Tack för fin Shakerinspiration! Vi är själva i startgroparna av bygget utav vårt platsbyggda kök i shakerstil. Vi kommer bygga med IKEA stommar som grund. Följ gärna processen på vår blogg http://www.shaker.se
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: