Byggahus.se

Sätta markspott på garageuppfarten

 1. Hammare&Spik
  Medlem Nivå 5
 2. M
  Medlem · Nivå 7
  Ta inte illa upp nu men i och med att du frågar hur de ska kopplas så bör du inte göra det. Armaturen du länkar till är ju en 230V armatur så den får inte en lekman koppla in. Ta hjälp av en elektriker eller använd 12/24V armaturer som du faktiskt får koppla in själv.
  Har du något som lamporna skall belysa eller ska de bara lysa ”rätt upp i himlen”? Om de inte belyser något (buskar, träd, staket) så blir det ofta bara en ljuspunkt som sticker i ögonen, då kan det vara trevligare med någon sorts pollare istället.
   
  • Laddar…
 3. Hammare&Spik
  Medlem Nivå 5
  Nej, jag tar inte illa vid.. Okej en behörig elektriker inga problem.! Jag har en fin stenmur längs med uppfarten där jag tänkt ställa spottarna. Kanske 5-10cm ifrån muren?
  Så medans muren blir upplyst och fin, så blir det ljust längs uppfarten och man kan parkera tryggt. Vad är pollare? Aldrig hört innan. Jag har ju andra ställen i trädgården som jag, precis som du nämner bara vill ”lysa upp” då kanske jag ska kolla pollare istället?
   
 4. P
  Medlem Nivå 5
  :crysmile: Verkar vara en riktigt seriös butik som översätter spot med plats.
   
  • Laddar…
 5. Hammare&Spik
  Medlem Nivå 5
  Kan du rekommendera några bra hemsidor som säljer markspottar?
   
 6. P
  Medlem Nivå 5
  Bauhaus
   
 7. Hammare&Spik
  Medlem Nivå 5
  nej tack
   
 8. K
  Medlem · Nivå 3
  Riktig online-butik med garanterat människo-fri produktpresentation. "Tungt rostfritt strålskydd" - betyder det att den även kan användas i reaktorhallar?

  "Du kan köra över med bil" - undrar om den tål dubbdäck?
   
 9. K
  Medlem · Nivå 3
  Pollare är från början en grej man förtöjer båtar och fartyg i, men i det här sammanhanget betyder det en slags halv-hög stolpe med belysning i.

  Snabb googling gav några exempel:

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  Screenshot_pollare.jpg
   
  • Laddar…
 10. M
  Medlem · Nivå 6
  "5 utomhus markfläckar" :rolleyes:
   
 11. Hammare&Spik
  Medlem Nivå 5